Izvršni biro Međunarodne kuglačke federacije (NBC) radi situacije oko širenja korona virusa donio je odluku o otkazivanju u cijelosti Final Four Lige prvaka za ženske i muške ekipe čime je okončana sezona 2019/20.

Ujedno domaćinstvo Final Foura nove sezone dodijeljeno je  ponovo Apatinu koji je trebao biti domaćin ovogodišnje završnice. Takvu odluku teško su primili kuglači Mertojaka koji su nakon sjajne igre i pobjede nad prvakom Italije, Neumarktom iz Bolzana, ostvarili svoj najveći klupski uspjeh, plasman u polufinale gdje ih je trebao čekati susret s najboljim europskim i svjetskim klubom, SKV Rot-Weis Zerbst 1999, prvakom Njemačke, trostrukim pobjednikom Lige prvaka i prošlogodišnjim osvajačem Svjetskog kupa (pobjedom u finalu nad Neumarktom).

Budući su čak tri hrvatska kluba ostvarili plasman u Final Four, Zaprešić i Mertojak u muškoj te Mlaka iz Rijeke u ženskoj konkurenciji, Hrvatski kuglački savez uputit će žalbu na takvu odluku sa ponudom domaćinstva u Hrvatskoj nakon što se situacija oko korona virusa smiri.

Ujedno Izvršni odbor Hrvatskog kuglačkog saveza donio je odluku o obustavi svih daljnjih natjecanja u  kuglanju, te zatvaranju kuglana do daljnjega. Podsjetimo, dva kola prije kraja prvenstva, Zaprešić je vodeći ispred Mertojaka sa tri boda prednosti, dok je Bjelovar treći sa šest bodova zaostatka. Na posljednja dva mjesta su Šubičevac iz Šibenika i Osijek, koji će slijedeće godine biti sudionici natjecanja u I B ligi, dok su novi prvoligaši Poštar iz Splita te Novska. Poštar se vraća u najelitniji razred nakon jedne godine izbivanja, pa ćemo slijedeće sezone 2020/21 opet biti svjedoci gradskog derbija između Mertojaka i Poštara.


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime