Lakše od očekivanog Mertojak je u polufinalu XXXI Europa kupa pobijedio Beograd rezultatom 6:2 (3571:3484). Još jednom se potvrdilo da Mertojak pored vrhunskih igrača ima i odličan stručni stožer (Hrvoje Marinović i Paško Dragičević) koji su ponovo taktički odlično rasporedili svoje snage, tako da je meč praktično bio gotov nakon igre prva tri igrača.

Marinović je doslovno “razmontirao” jednog od najboljih igrača Beograda, Bojana Kličarića 3:1 (648:599), Ivan Totić je rutinskom igrom sa 4:0 (599:564) pomeo Stevana Živkovića, dok je Denis Delić pružio snažan otpor ponajboljem protivničkom igraču, Milošu Simijonoviću 1,5:2:5 (580:605), tako da je bilo prostora da u redovima Mertojaka zamjenom Denisa Delića nastupi i najmljađi igrač Mihael Grivičić. Nakon prvog seta Mertojak je imao 2:1 u poenima i 104 srušena čunja više od Beograda.

Do kraja utakmice od preostala tri igrača potreban je bio još jedan poen te održana razlika. Igrači Mertojaka učinili su i više od toga, pa je tako Dimitar Dimitrovski pobijedio Nikolu Popovića 2:2 (595:567), Andrej Kovač, Njegoša Šakića 3:1 (561:545), dok je Nikola Muše izgubio od Gorana Ostojića 1:3 (588:604).

Po drugi put za redom Mertojak se plasirao u finale ovog prestižnog natjecanja u organizaciji međunarodne kuglačke federacije (NBC), kojeg je prošle godine i osvojio u Sarajevu pobjedom protiv njemačke Victorie Bamberg.

Sada su protivnici u finalu opet predstavnici Njemačke, ekipa Staflsteina, koja se prošetala kroz kvalifikacije i polufinale pobjedom protiv austrijskog Donaua.Mladen Vuković, predsjednik Mertojaka za Dalmaciju danas najavio je finalnu utakmicu ističući izuzetnu snagu protivničke ekipe koji su sve svoje ambicije usmjerili ka osvajanju Europa kupa (neće nastupiti u Ligi prvaka), budući su prošle godine osvojili NBC kup. Pored svojih reprezentativaca, u svoje redove doveli su i dva vrhunska svjetska igrača Borisa Benedika i Uroša Stoklasa, veterane s bezbroj odigranih finala u svojim bogatim kuglačkim karijerama.

Mertojak će pokušati učiniti častan otpor, no i sa plasmanom u finale ostvareni su ovogodišnji sportski planovi kluba te će se nakon finala pažnja usmjeriti na osminu finala Lige prvaka Europe kada u kuglanu u Poljudu stiže Partizan iz Beograda. Bit će to poslastica za ljubitelje kuglanja u Splitu i poseban izazov za Torcidu Mertojak koja će sigurno u okviru dopuštenog fair playa podržati svoj klub.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime