Važna pobjeda Mertojaka u gostima. U zahtjevnoj kuglani SRC Mladost u Čakovcu pobijeđen je domaći Željezničar rezultatom 6:2 (3435:3516) sa razlikom od 81 više srušenih čunjeva.

Iako konačni rezultat u korist Mertojaka ni u jednom trenutku nije bio upitan, domaćin je pružio snažan otpor favoriziranim gostima iz Splita. Valja svakako istaći važnu pojedinačnu pobjedu Paška Dragičevića, popularnog “Ronalda” koji je nakon dužeg vremena nastupio na prvoligaškoj utakmici sa pobjedom protiv P. Turka, iskusnog igrača i bivšeg državnog pojedinačnog prvaka.

Mladi domaći juniorski reprezentativac Luka Požega iznenadio je pomalo opuštenog Marinovića i odnio pobjedu sa šest više srušenih čunjeva. Mertojak tako ispunjava svoj plan da u prvih šest kola ostvari svih šest pobjeda, te da se u prvenstvenoj pauzi pripremi za posljednja tri kola prvog dijela prvenstva, kada odlazi na noge direktnim konkurentima za titulu prvaka, najprije u Zagreb protiv Medveščaka 1958 pa nakon gradskog derbija sa Poštarom, u Bjelovar kod trenutno drugoplasirane ekipe.

U ovom 5. kolu prve HKL, Bjelovar je pobijedio Poštara u Splitu sa 5:3 (sa 76 više srušenih čunjeva) i tako još jednom istakao svoju ambiciju za osvajanje titule prvaka. Do pred kraja susreta, Poštar je imao bod (4:4) koji je trebao potvrditi osvajanjem posljednjeg seta iskusni M.Kolić, no nažalost, ruka se “skratila” i 129 srušenih čunjeva nije bilo dostatno protiv S. Šanteka (135). Zadar nije uspio nauditi Medveščaku 1958, dok je Zaprešić odnio pobjedu u Novskoj.

U prvenstvu žena, ŽKK Split je u Poreču kod Istre, pretrpio treći uzastopni poraz rezultatom 5:3. Valjda će se sreća osmjehnuti i njima, zaslužuju sigurno više nego do sada osvojenih bodova. Već je slijedeći vikend prilika za to protiv ŽKK Osijek 97, u svojoj kuglani u Poljudu.Nastavlja se zanimljiva utrka za titulu prvaka, Mertojak je vodeći sa svih pet pobjeda i 10 bodova, a prate ga Bjelovar (sa utakmicom manje), Medveščak i Zaprešić sa 6 bodova. U slijedećem kolu koji je na rasporedu u subotu, 24.10, Mertojak je domaćin Velebitu iz Otočca, Poštar gostuje u Zadru.

U drugoj ligi regije Jug, Mertojak 2 je i nadalje vodeći, pobjedom od 6:2 protiv Hrvatskih vitezova u trećem kolu, na svom kontu ima svih 6 bodova.

Pojedinačni rezultati Željezničar-Mertojak:

L. Požega-H. Marinović 2:2 (620:614), F. Gosarić-I. Totić 1:3 (569:599),

B. Košak-N. Muše 0:4 (551:618), P. Turk-P. Dragičević 2:2 (547:559),

I. Ružić-A. Kovač 1:3 (555:596) i T. Tvarog-M. Grivičić/G. Žubrinić 2.5:1.5 (593:530).


Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
0
Hagić
2
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime