U organizaciji  TZ  grada  Solina u suradnji s OPG Roguljić,  Udrugom pčelara Ružmarin iz Splita, MO Kučine i ŠPK Fontana ove subote 17. kolovoza s početkom u 20 sati u Domu kulture u Kučinama održat će se gastronomska manifestacija „Okusi i oblici meda“.

Program manifestacije obuhvaća sajam pčelinjih proizvoda, pčelarske opreme i alata udruge Ružmarin, čiji su članovi većinom iz Kučina te gastronomski i zabavni dio programa.  Također na sajmu će biti prezentirani i moći se kupiti suveniri od meda (voštane figure, med, medica, kozmetika od meda itd).

U gastronomskom dijelu programa posjetitelji će moći kušati jela i slatko od meda, poput bakalara s medom, tradicionalnog kučinskog soparnika (s grožđicama i medom), medenjake te piletinu s medom. U zabavnom dijelu programa zaplešite s nama uz plesni studio Fontana i Duo Prijatelji.

Sajam je moguće razgledati od 18 sati dok će gastronomski i zabavni dio programa započeti u 20 sati.

Cilj ovog događanja je osigurati zabavan sadržaj za turiste na području grada Solina posebice one smještene u Mravincama i Kučinama, prezentirati našu gastronomsku tradiciju te potaknuti posjetitelje na povratak prirodi i očuvanje prirode posebice  medonosnih biljaka, poput kadulje, vrijeska i ružmarina.

Ulaz na manifestaciju se ne naplaćuje.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime