Krstulović Opara položio vijenac na spomen ploču narodnjačkog pokreta: “Ovo je zalog za sve gradske vijećnike”

Povodom primopredaje vlasti, gradonačelnik Andro Krstulović Opara položio je vijenac na spomen ploči narodnjacima u Splitu

Novoizabrani splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, nešto prije 12 sati položio je vijenac na spomen ploču narodnjačkog pokreta, na kući obitelji Pavlović u ulici kralja Tomislava.


– Ovdje je 1882. krenuo narodnjački Split. Veliko mi je zadovoljstvo da su ovdje s nama danas Albert i Dalibor Pavlović, nasljednici časnih ljudi koji su svoju kuću ustupili splitskim vijećnicima i prvom splitskom narodnom gradonačelniku, Dujmu Rendiću Miočeviću, da tu konstituiraju prvu narodnjačku vlast. – rekao je Krstulović Opara.

Dodao je i da je ova simbolična gesta izvrsna prigoda, prije preuzimanja dužnosti gradonačelnika.

– Kad je splitski narodnjački pokret pobijedio, sva su zvona zvonila slaveći pobjedu narodnjaštva. To je jedan zalog koji će držati sve moje prijatelje i gradske vijećnike u naredne četiri godine, da s odgovornošću upravo prema tim ljudima nastavimo izgrađivati slobodni, otvoreni, demokratski, hrvatski, narodnjački Split. – zaključio je Krstulović Opara.

Nakon polaganja vijenca, uputio se sa svojim zamjenicima i članovima stranke na primopredaju gradonačelničke dužnosti u Banovinu.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0