Krstulović Opara o projektu Žnjan i poduzetniku Burazinu: “On ima mrtvi papir”, Burazin sve demantira

"To je mrtvi papir. Mi imamo novi Plan", oštar je bio gradonačelnik Krstulović Opara


Andro Krstulović Opara

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara danas se prije početka 42. sjednice Gradskog vijeća Grada Splita osvrnuo na projekt uređenja Žnjana.


– Ne treba predimenzionirati pojedince koji su previše prostora imali u javnosti, ali i u prethodnim vlastima. Moji prethodnici su dopustili privatnicima da harače po javnom i privatnom prostoru. Davali su im prostor koji je naš, kojeg su oteli za vlastitu korist. Čak su im i moji prethodnici plaćali vodu i struju. To je strašno. Mi smo tu stvar prekinuli, raščistili. Danas više nema fekalija u moru, nema crnih jama ispod tih ilegalnih objekata. Danas imamo čistu situaciju, imamo lokacijsku dozvolu i Vladinu odluku da raspiše koncesiju na koju će se Grad javiti i dobiti konačnu koncesiju – jasan je gradonačelnik.

“To je mrtvi papir”

– Neki su se smijali. Govorili da smo potrošili vrijeme na studije i papire. To je jedini način da se može raditi kvalitetno – nastavio je.

Kazao je da je lokacijsku dozvolu za objekt Tomislava Burazina izdala Splitsko-dalmatinska županija po Planu koji više ne važi.

– To je mrtvi papir. Mi imamo novi Plan – oštar je bio gradonačelnik Krstulović Opara.

SPLITSKI PODUZETNIK ‘RUŠI’ PROJEKT NOVOG ŽNJANA? “Imam sve dozvole, dosta mi je ignoriranja”O njegovom nasljedniku, tvrdi splitski gradonačelnik, ovisi hoće li Žnjan biti gotov u dvije godine.– Moj nasljednik će, ne samo tu, nego i na ostalim poslovima samo rezati trake. To je ono što ja nisam imao prigodu – zaključio je.

Danas se splitski gradski vijećnici prvi put sastaju u 2021. godini, a rasprava će se voditi o Nacrtu prijedloga nacionalne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine.

“Moje lokacijske dozvole su pravomoćne”

Pisali smo o Tomislavu Burazinu. On je zaprijetio da će potpuno zaustaviti projekt novog Žnjana, ako se ne ispune njegovi uvjeti koji su potpuno zakoniti, ali i legitimni, kazao nam je u razgovoru splitski poduzetnik.

Osvrnuo se i na ove prozivke koje su prema njemu upućene od strane splitskog gradonačelnika Krstulovića Opare.

– Moje lokacijske dozvole su pravomoćne i sami Grad Split i SD županija su mi ih dali. One imaju potpunu pravnu snagu. Njegova (gradska) lokacijska dozvola nije pravomoćna i vjerojatno neće ni biti, ako ne shvati da ne može ignorirati zakoniti postupak. Prostorni plan se nije izmijenio, on je potpuno isti, međutim, nastupile su izmjene i dopune.  Namjena prostora mikrolokacije na koju imam zakonska prava ostala je ista. To je znači, restoran i bar visoke kategorije sa sadržajima u moru (ponton) – kazao je za Dalmacija Danas Tomislav Burazin.

Moja reakcija na članak je...
Vau
6
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
2
Plač
0
Grrr
4
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime