Krenuo UberBoat: Prijevoz od Splita do Hvara košta 2600 kn

Uber ne očekuje probleme kakve imaju na kopnu: 'Na moru je regulativa drugačija, naši kapetani su svi licencirani za povremeni prijevoz, a svi brodovi su u registru brodova za komercijalne namjene'

Uber je prvi put na svijetu predstavio UberBoat kao stalnu uslugu tijekom ljetnih mjeseci upravo u Hrvatskoj. UberBoat će biti dostupan kroz dvije zasebne usluge, transfer od kopna do otoka ili obrnuto, te kao poludnevna ili cjelodnevna avantura. Vožnja ujutro na neku destinaciju, te vraćanje u poslijepodnevnim satima.


[fb_pe url=”https://www.facebook.com/24sata/videos/1692907540743783/” bottom=”30″]

– UberBoat usluga od jučer je dostupna u Splitu, Dubrovniku i na Hvaru. Već jučer smo imali nekoliko transfera, od Splita do Bola, od Dubrovnika do Starog Grada na Hvaru, od Splita do Ugljana – kazao je za 24 sata Davor Tremac, generalni menadžer Ubera za jugoistočnu Europu.

Cijena prijevoza nije mala

Što se tiče cijene, Tremac navodi kako se  cijena formira na kraju putovanja, te da ona ovisi o prijeđenim miljama i vremenu putovanja.

– Primjerice, fiksna cijena od Hvara do Splita ili obrnuto, u manjem brodu za do osam ljudi, iznosi 400 dolara, odnosno 2600 kuna, a druga cijena je za veći brod za do 12 ljudi. Ako se gleda po putniku, to je cijena od oko 50 dolara po putniku, odnosno 300 kuna, ali kad korisnik naruči, plaća cijeli brod. Kroz aplikaciju se svakom putniku naplati svima jednako – kazao je Tremac.

“Ne očekujemo probleme kakve imamo na kopnu”

Naveo je kako Uber ne očekuje probleme kakve imaju na kopnu.


– Na moru je regulativa drugačija, naši kapetani su svi licencirani za povremeni prijevoz, a  svi brodovi su u registru brodova za komercijalne namjene. Za sada imamo preko 100 brodova u sustavu i 200-injak skipera,a  s vremenom ćemo dodavati još – kazao je Tremac za 24 sata.

– UberBoat će trajati koliko nam to vremenske prilike budu dopuštale, ali procjenjujemo do početka 10. mjeseca. Iduće godine krećemo ranije nego ove godine, sredinom travnja ili početkom svibnja – napominje Tremac i dodaje kako planiraju proširenje usluge. Iduće što im je zanimljivo su šibenski i zadarski arhipelag, a Tremac navodi da imaju već i upite iz Istre.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0