Podijelite

Danas počinje nova regulacija prometa kroz Zvonimirovu ulicu u Splitu. Naime, Grad Split, Policija, Hrvatske ceste, Lučka uprava, Promet i ostali koji su sudjelovali u ovoj odluci se na taj način nadaju spriječiti prometne čepove koji se stvaraju na prilazima trajektnoj luci.

Od najave stižu podijeljene reakcije. Iz Sindikata hrvatskog vozača JGP Promet upitali su se jesu li gradske vlasti svjesne u što se upuštaju.

– Nismo sigurni jesu li nalogodavci svjesni da će ovime u trajektnu luku uputiti dodatnih 350 Prometovih autobusa svakoga dana, te jesu li razmislili kako će to podnijeti trajektna luka koja je ionako u svakodnevnom kolapsu. Nismo sigurni jesu li nalogodavci svjesni da će ovakva regulacija poremetiti redove vožnje jer će produžiti vožnju u svakom polasku Prometovih autobusa, te da će se morati uvoditi dodatni polasci za koje Promet nema autobusa, a vozača pogotovo. Gužvama se ne staje na kraj „ad hoc“ rješenjima usred turističke sezone, nego ozbiljnim promišljanjem i osiguravanjem zakonitosti tijekom cijele godine. – poručili su.

Na njihov upit reagirao je dogradonačelnik Splita Nino Vela tvrdeći da se radi tek o privremenom rješenju koji će na snazi biti danas, a do kraja dana će se znati može li se novi režim zadržati. Kako doznajemo s terena u trajektnoj luci su uobičajene gužve, ali zasad nema većih promjena od Zvonimirove do Bačvica. Križanje sa Zagrebačkom je nešto protočnije nego inače, ali kolona vozila počinje od vrha Tolstojeve ulice, pa sve do trajektne luke gdje se, uobičajeno, stvorio čep. Kako će to izgledati u najprometnijim satima dana, pratite na našem portalu.Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime