“KRENI OPET PISMO” Split Stars snimili veličanstvenu odu velikanima Splita koji više nisu s nama

Split Stars čine Ivo Amulić, Dalmatino, Trio Gušt, Hari Rončević, Bomba, Petar Dragojević, Klapa Cambi, Lidija Bačić, Zorica Kondža, Alen Nižetić, Dražen Zečić i Giuliano

Splitski band aid i humanitarna udruga Split Stars i prijatelji, čiju okosnicu čine humane zvijezde Split Stars uz pozamašan niz vrhunskih splitskih glazbenika, pokrenuo je toplu priču kojom su odali počast brojnim kolegama, splitskim glazbenicima i tekstopiscima koji su nas napustili u kratkom periodu unazad nekoliko godina i svojim stvaralaštvom zadužili Split i kompletnu domaću glazbenu scenu.


Kroz pjesmu “Kreni opet pismo” u kojoj se između ostalih spominju Oliver Dragojević, Dino Dvornik i Vinko Coce, čitav niz vrhunskih izvođača i sastava kao što su Ivo Amulić, Dalmatino, Trio Gušt, Hari Rončević, Bomba, Petar Dragojević, Klapa Cambi, Lidija Bačić, Zorica Kondža, Alen Nižetić, Dražen Zečić i Giuliano, poklonili su se dragim kolegama glazbenicima i tekstopiscima koji više nisu s nama.

Njezino predstavljanje sada stiže u prigodnom trenutku, točno pred rođendan Olivera Dragojevića, koji obilježavamo na sutrašnji dan, 7. prosinca.

Mirić: Pjesma je hommage splitskim legendama i gradu

– Tekst refrena je par godina stajao u ladici, a fraza se igrom tužnih sudbina punila imenima splitskih glazbenika i tekstopisaca koji su nas u ovom kratkom periodu unazad par godina napustili, a toliko su svojim stvaralaštvom zadužili i Split i kompletnu našu glazbenu scenu. Ova pisma je zapravo hommage svima njima, a ujedno i gradu iz kojega su iznikli i koji su učinili prepoznatljivim i najvećim na glazbenoj karti naše zemlje.


Nakon što sam tekst poslao izvanrednom glazbeniku i prijatelju Dušku Ute Rapotecu, on mi je već par dana poslije poslao demo sa svojom prekrasnom melodijom i aranžerskim potpisom Aleksandra Valenčića. Demo šaljem predsjedniku udruge Split Stars, Dundu iz Trio Gušta, čoviku punom pozitivne energije i nas dva smo se odma složili da triba okupit svojevrstan splitski band aid, što se na kraju i dogodilo.

Okosnicu band aida čine humane zvijezde Split Starsi kojima su se nesebično pridružili i mnogi drugi splitski pjevači da se i oni pjesmom poklone dragim prijateljima i velikim umjetnicima koji više nisu s nama. Pjesma se snimala u splitskom studiju Lea Škare kojemu se također zahvaljujemo na velikoj pomoći.I na kraju što reći, osim Kreni opet pismo s Neba priko Rive… – kazao je autor teksta Pjero Mirić za Dalmacija Danas.

Autor skladbe je Duško Rapotec Ute, dok je za aranžman zaslužan Aleksandar Valenčić. Pjesma “Kreni opet pismo” snimljena je u studiju Lea Škare, a producirao ju je Želimir Dundić Dundo iz grupe Trio Gušt.

Na isti datum kada je i rođendan legendarnog Olivera Dragojevića, 7. prosinca, u Spaladium Areni, održat će se veliki koncert “Vridilo je”, glazbeno putovanje uz izvedbe Oliverovih dugogodišnjiih i stalnih suradnika.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime