Nakon šestomjesečne stanke uslijed pandemije koju je prouzročio COVID 19 hrvatski ragbijaši  u subotu 19. rujna trebali bi ponovno istrčati na zelene travnjake.

Natjecateljsku sezonu, otvorit će, na kultnom splitskom Starom placu, dvije  najkvalitetnije hrvatske ragbijaške momčadi,  RK Nada i HARK Mladost. Hrvatski ragbijaški derbi koji je posljednjih nekoliko sezona plijenio pažnju kako ragbijaške tako i šire hrvatske sportske javnosti. Kvalitetom izvedbe i krajnje uzbudljivim obratima, susreti ovih momčadi  unijeli su  prilično svježine i neizvjesnosti u hrvatski ragbi. Stoga se i ove subote s nestrpljenjem iščekuje ponovni susret ovih dviju momčadi, ovaj put u polufinalu Kupa Hrvatske.

Nakon nikad duže natjecateljske stanke teško je detaljnije analizirati stanja unutar obje momčadi ili eventualno predviđati ishod susreta. Ono što znamo je da će  splitski sastav, za razliku od posljednjeg finalnog susreta PH igranog u Zagrebu, biti pojačan za povratnika iz Škotske, kapetana Krešimira Čorića te za Luku Lerotića, vrsnog kreatora i organizatora igre splitske momčadi.

Prema riječima Nika Jurišića, voditelja momčadi „zagrebačkih akademaca“, momčad  aktualnog prvaka trebala bi nastupiti u Splitu bez značajnih promjena u sastavu. Igrači obje momčadi  silno su motivirani da unatoč brojnim poteškoćama i ograničenjima koje je izazvala pandemija konačno mogu igrati i natjecati se.

Uoči derbija ljubiteljima ragbija uvijek nastojimo otkriti čitav niz pikantnih detalja vezanih uz stvaranje pozitivne atmosfere koja jednako motivira kako igrače tako i ljubitelje ovog sporta. Nažalost sada se moramo svi priviknuti na novonastalu situaciju  da će susretu moći nazočiti tek rijetki sretnici koji su obuhvaćeni službenom funkcijom u tehničkoj organizaciji susreta.

Unatoč svemu, ne sumnjamo da će igrači i vodstva obje momčadi  učiniti sve što je u njihovoj moći da u subotu, u fer i korektnoj borbi nadvise velikog rivala. Početak susreta na Starom placu predviđen je za 13,00 sati.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime