Nakon dugog vremena Split će biti domaćin jednog ATP callenger turnira. Na terenima Firula, nakon vikend kvalifikacija, od ponedjeljka kreće muški turnir u pojedinačnoj konkurenciji i u konkurenciji parova. Dobru tenisku priču slijedećih desetak dana mogla bi pokvariti jedino – kiša.

Splitski challenger organizatori su uspjeli organizirati u manje od dva mjeseca. Obzirom na neizvjesnost koja traje oko teniske sezone u svijetu, može se reći da je ovo pravi mali pothvat. Davis cup izbornik naših tenisača Vedran Martić tako će moći gledati svoje igrače, splićanina Bornu Gojo, te zagrebčanina Nina Serdarušića. Na oku će mu biti i nada hrvatskog tenisa – Duje Ajduković. U glavni će turnir nakon vikenda ukupno 32 igrača te 16 parova, svi u muškoj konkurenciji.

 – Sretan sam zbog ovog turnira. Mladi hrvatski igrači dobit će pozivnicu i to je sjajno za naše tenisače. Oni ne mogu često igrati u hrvatskoj, situacija je takva, ali ovo je korak naprijed. Mislim da je turnir dosta jak, igrači su uglavnom na na ATP ljestvici rankirani od stote do dvjestote pozicije. Naši igrači su spremni, Gojo i Serdarušićdobro igraju turnire iz ove serije, na visokoj razini, a za mladog Ajdukovića splitski turnir je pravi izazov,  rekao je Vedran Martić, izbornik hrvatske Davis cup reprezentacije.

Nekad 12. igrač svijeta

Grad Split, Županija, TZ Splita, Javna ustanova sportski objekti, Tenis klub Split i direktor Ismar Moralić  ekspresno su napravili dobar posao. Zanimljivo će biti pratiti nastup nekada 12. igrača svijeta, sada na 191. mjestu ATP ljestvice, Viktora Troickog, te opet sresti australca Pat Casha u ulozi trenera. Potonji je, naime igrao u Splitu davne 1985. godine u sastavu Davis cup reprezentacije iz zemlje klokana.

Zašto baš Split za ovaj challenger,  odgovara direktor turnira – Ismar Moralić.

 – Zbog tradicije. Kad smo kao agencija dobili datum za ovaj turnir najprije smo kontaktirali Split. Zato jer je Split grad sporta ali i grad tenisa. Klub sa firula je dao 5 igrača koji su kroz dugu povijesti bili među prvih deset u svijetu. Poneki grad to ima, to sigurno da, ali jedan klub, takvu priču ne poznajem. Od Pilića i Franulovića, preko Ivaniševića i Ančića pa do Mate Pavića koji je bio prvi na svijetu na ljestvici parova.Jeste li zadovoljni imenima koji će igrati u Splitu ?

 – Očekivanja su zapravo premašena. Nemojmo zaboraviti da smo u tjednu Roland Garrosa, a da u Splitu imamo igrače koji su na 180. mjestu… Samo se nadam da vremenski uvjeti neće poremetiti tijek turnira, kad nije virus, valjda neće ni nebo….

Dobra vijest je što su organizatori dobili dozvolu za kapacitet gledališta od 20 posto, pa će i Splićani moći pogledati pokoji meč. Igrat će se na centralnom i dva pomoćna terena, još dva su spremna za treniranje.  Split i Firule imaju još prostora za napredak, možda je ovo mali korak prema velikom  ATP turniru.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime