Koronavirus se pojavio i u redovima košarkaša Splita. Jedan od igrača „žutih” pozitivan je na COVID-19. Zbog toga je cijela momčad stavljena u izolaciju, kao i svi članovi stručnog stožera, piše Slobodna Dalmacija.

Svi će biti testirani na koronavirus, a naravno poduzet će se i svi drugi potrebni koraci koje zatraže epidemiolozi.

Igrač Splita imao je povišenu temperaturu i osjećao je slabost prošlog tjedna. Split je u petak imao zakazanu prijateljsku utakmicu protiv Šibenke na Baldekinu, ali je ista u posljednji trenutak otkazana kada se već krenulo na put zbog sumnje da bi se u ovom slučaju moglo raditi o koronavirusu.

Srećom da je bilo tako, jer su se te sumnje na koncu i potvrdile. Igrač je izoliran od ostatka momčadi, testiran je u subotu ujutro iako mu je u međuvremena tjelesna temperatura i došla u normalne okvire, a nažalost i on je jedan od brojnih pozitivnih među mladima ovog ljeta u Hrvatskoj.

Može se zasad tek nagađati gdje je ‘pokupio’ virus.

Sa sportske strane sreća je ipak za momčad trenera Ivice Skelina da natjecanja startaju tek u drugoj polovici rujna (HT Premijer liga) odnosno početkom listopada (ABA liga, čiji je uopće format u ovoj situaciji kada je otežan prelazak granica i vrlo upitan).

Dobra je stvar i da nitko od ostatka momčadi i stožera zasad ne pokazuje simptome, piše Slobodna Dalmacija.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime