KORONAPARTY U SUSJEDSTVU Kao da ne postoji sutra: Policija na ilegalnom derneku zatekla 210 ljudi

Policija izvršila raciju


U restoranu “Bosna” na Ilidži policija je sinoć izvršila raciju prilikom čega je zapečatila objekt u kojem je bilo 210 osoba, a vlasniku je izrečena kazna u visini od 2.500 konvertibilnih maraka (oko 9.680 kuna), piše Klix.


Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, poduzimajući planske mjere i radnje u večernjim satima 20. veljače 2021. godine, u suradnji s inspektorima Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo i Porezne uprave FBiH – Kantonalni porezni ured Sarajevo, izvršili su kontrolu u objektu restorana “Bosna” na Ilidži s ciljem kontrole poštivanja mjera kriznih stožera donesenih zbog pandemije koronavirusa.

Tom prilikom u objektu je zatečeno 210 osoba koje su legitimirane i nad kojima je izvršen pregled zbog kontrole eventualnog posjedovanja nedozvoljenih predmeta, dok su inspekcijski organi zbog utvrđenih nepravilnosti izrekli novčane kazne vlasniku objekta u ukupnom iznosu od 2.500 KM, te je objekt ispražnjen i zapečaćen, piše Klix.

Ovakve aktivnosti će biti nastavljene i tijekom narednog perioda, te se apelira na vlasnike objekata na području Kantona Sarajevo da se pridržavaju mjera kriznih stožera, kako u pogledu radnog vremena, tako i u pogledu broja osoba u objektima i propisane fizičke distance, kao i drugih propisa koji su na snazi.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
2
Grrr
1
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime