Nakon utvrđenog pozitivnog testa učenika iz jednog 5. razreda OŠ Strožanac Podstrana portal je razgovarao s ravnateljicom Žanom Prižmić.

– Odmah po dobivanju informacije o postojanju učenika naše škole virusom covid-a kontaktirala sam jučer epidemiološku službu i u razgovoru dobila informaciju i naputak o provođenju samoizolacije učenika predmetnog 5. razreda. Nakon davanja naputka razrednici o obavještavanju roditelja i učenika o obvezi ponovno sam kontaktirala epidemiološku službu te tražila tumačenje mjera za učitelje koji su bili u kontaktu s navedenim razredom – rekla je Prižmić.

Dodala je kako je odgovor koji je dobila bio dvosmislen i po njoj sigurnosno nedostatan; ponovno je inzistirala da djeca poslana u samoizolaciju, kao i učitelji dobiju termin za testiranje.

– Odgovor je bio da će roditelji djece kao i njihovi učitelji biti kontaktirani od strane liječnika te da će dobiti termin testiranja u najskorije vrijeme. Mišljenja sam da dok je na snazi aktivan rad škola u punom profilu rada uz postojeće mjere, svako individualno pojavljivanje virusa treba maksimalno ispratiti i napraviti epidemiološku obradu kako bi se spriječilo daljnje širenje zaraze unutar naše škole – kazala je.

Još je dodala:

– Za razred koji je u samoizolaciji promptno sam dala upute o izvođenju nastave na daljinu te izvršila sve potrebne pripreme za puni profil online nastave ako za to bude potrebe – zaključila je Prižmić.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime