KORONA U JUŽNOJ DALMACIJI: Tek nekoliko novih slučajeva, preminule su dvije osobe

Danas imamo razloga za zadovoljstvo


U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom (jedan je utvrđen brzim antigenskim testom). Radi se o po jednoj osobi iz Dubrovnika, Konavla i Dubrovačkog primorja.


Ukupno su zaražene dvije osobe muškog spola i jedna osoba ženskog spola, a za njih dvije je utvrđena edpiemiološka veza.

Preminule su dvije ženske osobe, jedna iz Konavala (rođ. 1932.) i jedna iz Ploča (rođ. 1930.)

Izliječeno je 69 osoba: 19 iz Dubrovnika, 12 iz Metkovića, devet iz Korčule, šest iz Župe dubrovačke, po četiri iz Orebića i Vele Luke, po tri iz Konavala, Lumbarde i Opuzena, dvije iz Ploča te po jedna iz Blata, Dubrovačkog primorja, Slivnog i Stona.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 40 osoba pozitivnih na koronavirus. Sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, šest pacijenta je na invanzivnoj ventilaciji, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji.

U posljednja 24 sata obrađena su 34 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 32 350 uzoraka.

U samoizolaciji su 552 osobe, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 128 slučajeva kršenja samoizolacije (devet na graničnim prijelazima).

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime