Kopić pred Rijeku: “Želimo biti svoji, igrati kvalitetan nogomet i bez obzira na ono što je bilo prije”

Rijeka dolazi na Poljud sutra u 17 sati

Hajduk sutra na Poljudu dočekuje Rijeku u sklopu 27. kola 1.HNL. Bijeli su trenutno na drugom mjestu s bodom više od Rijeke. Sutrašnji derbi najavio je trener Hajduka Željko Kopić.


– Letica, Nižić, Ismajli, Hamza i Šego su bili sa svojim reprezentacijama, svi su se vratili zdravi, što je najvažnije. Ovaj tjedan smo radili dobro, imali smo utakmicu u Poljskoj, još jednom bih izrazio zadovoljstvo prijemom i atmosferom u tom dvoboju. Sigurno protiv Rijeke nema Tudora, Almeide, Gustava i Memolle, kartoniranih Fomitschowa i Hamze, a za Tomu i Futacsa ćemo danas vidjeti na treningu kakva je situacija. – rekao je u uvodu.

Za Rijeku smatra da je kvalitetna ekipa u dobroj formi.

– Kvalitetna ekipa, kvalitetno vođena, u dobroj su formi. Od nas očekujem da inzistiramo na hrabrosti, agresivnosti, visokom intenzitetu, da se taktički nametnemo na pravi način. Igramo na svom stadionu, pred svojim navijačima, napravit ćemo sve da dođemo do pobjede. Nisam ja siguran koliko će Rijeka biti opreznija, to će utakmica definirati. I mene zanima s kakvim će gardom Rijeka izaći na teren, tek onda ću vidjeti njihovu ideju za utakmicu. Meni je prvi put da igram protiv njih na Poljudu i neću sad ulaziti u to hoće li njihova zadnja linija igrati deset metara gore ili dolje. Zapravo me najviše zanima koliko ćemo mi kvalitetno sprovesti sve zahtjeve. – ističe Kopić.

Kek dosad nije izgubio na Poljudu.

– Svaki protivnik ima neke svoje pozitivne i negativne tradicije, mi kroz te specifičnosti pripremamo ekipu da bude prava. Želimo biti svoji, igrati kvalitetan nogomet i bez obzira na ono što je bilo prije, kroz pravi pristup i igru doći do rezultata. – kazao je Kopić.


Kao trener Slaven Belupa imao je dobrih utakmica s Rijekom, a ove jeseni je slavio na Rujevici.

– Što se tiče igara u prošlosti, ja sam već izjavio da mi je uvijek zadovoljstvo igrati protiv Kekove Rijeke jer ta ekipa jako dobro funkcionira i to je velik izazov. Upotrijebiš sve resurse ne bi li našao protuigru, pa se veselim i sutrašnjoj utakmici. Oni imaju velik broj kvalitetnih igrača, ali najveća kvaliteta su timske reakcije u obrani i napadu i preko tog kolektiva se istakne pojedinac. – ističe Kopić.Upitan je i koliko je ovo važan susret za drugo mjesto.

– Cijelo vrijeme se na našim presicama nameću sudbonosne i presudne utakmice. Svjesni smo da svaka nosi tri boda, da je bitna za drugo ili treće mjesto, da možeš ući u finale Kupa i ne ući, ali bavimo se time da igramo što bolji nogomet i da nas to dovede do boljeg rezultata. – rekao je.

Osvrnuo se i na spremnost Futacsa.

– O razini spremnosti Futacsa imamo liječnički kontekst, zatim muskularni i treći je natjecateljska spremnost. Marko je što se tiče koljena dobar, što se tiče mišićnog dijela i taj dio je bolje, a vidjet ćemo za ovo treće. On je igrač visine i kilograma, zahtijeva specifičan tretman i koliko god mi je bitan, stavljam to u kontekst kvalitetnog oporavka. Jako puno razgovaramo i vidjet ćemo, ali što se tiče koljena, taj dio je uredan. – pojasnio je Kopić.

Osvrnuo se i na Kekovu izjavu kako više voli igrati na Poljudu s 20 tisuća gledatelja nego u Kranjčevićevoj.

– Svatko tko voli nogomet voli vidjeti kvalitetnu nogometnu atmosferu, zato takvi profili ljudi i sportaša vole doći na Poljud. To je privilegija za svakoga, ja se također radujem atmosferi, stoga me ne čudi što je Kek to kazao. Svaka utakmica nosi svoje, derbi posebno. Kod nas je bio dosta izmijenjen sastav nakon Osijeka u Kupu kojega smo dobili 3:1, ali su igrači imali gard, energija je bila dobra, imali smo par ekstra pojedinaca koji ti trebaju da bi onakvu utakmicu odveo u svoj smjer. Sigurno da će oni ovdje željeti izravnati račune u odnosu na taj susret, a i zadržati tu tradiciju neporaženosti na Poljudu. – rekao je Kopić.

Osvrnuo se i na status Ismailija, Kovačevića i Šege.

– Ismaili je sada odigrao dvije utakmice, gledao sam protiv Njemačke. Bio je zaista dobar, kapetan, kvaliteta igre posebno prema nazad je bila dobra. Zadovoljan sam što se tiče utakmica koje je odigrao i sigurno je u mojim uskim razmišljanjima i jedan od igrača kojima posvećujem pozornost i o njima vodim računa.

S Kovačevićem i Šegom sam jako zadovoljan, Kova je odigrao dobro protiv Lokomotive i u Poljskoj. Što se tiče Šege, on je za reprezentaciju i protiv Šibenika odigrao kvalitetno. Jedan je od naših prioriteta da ih adaptiramo za ono što ih očekuje u prvoj ekipi i oni su u kadru za sljedeću utakmicu. – istaknuo je Kopić

 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0