KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA Udovičić, Grgurin i Parčina na čelu Gradskog vijeća Kaštela

Na konstituirajućoj sjednici izabran je novi saziv Gradskog vijeća Kaštela

Za predsjednika novog saziva Gradskog vijeća Kaštela,  tijekom naredne četiri godine, na današnjoj konstituirajućoj sjednici izabran je donedavni gradonačelnik, HDZ-ovac Ivan Udovičić, kojem su glas dali svi vijećnici  osim HSP-ovca Željana Jurlina.


Dužnost zamjenika predsjednika u istom razdoblju, iz kvote većinske stranke obnašat će HDZ-ova vijećnica Doris Grgurin, dok je za zamjenicu iz redova oporbe izabrana Marinka Parčina s Berketove nezavisne liste.

Unatoč dosadašnjoj praksi da se oporba dogovara o izboru drugog zamjenika, što ovisi o broju članova pojedinih klubova, odnosno osvojenim mandatnim mjestima, ovog puta nije bilo dogovora pa su SDP-ovci predložili za tu funkciju Marina Šalova, priloživši potpise svojih oporbenih vijećnika te Ane Ljubice iz Akcije mladih i Ivana Gotovca s Nezavisne liste. Berketovi vijećnici, sa svojih pet potpisa, predložili su Marinku Parčinu.

Od oporbenih vijećnika svoj potpis nije stavio na papir za nijednog kandidata jedino Željan Jurlin.

Nakon glasovanja za svakog kandidata pojedinačno, za drugu zamjenicu izabrana je Marinka Parčina, koja je osim ruku vijećnika sa Berketove liste, dobila i glasove HDZ-ovih vijećnika.

Ovu konstituirajući sjednicu otvorila je, u skladu sa zakonskim propisima,  Lucija Bonacin iz Ureda državne uprave, a nakon što su vijećnici prisegnuli, do izbora predsjednika vodio ju je najviše rangirani vijećnik s liste HDZ-a, Ivan Udovičić, koji je sjednicu nastavio voditi i nakon izbora, piše portal Grada Kaštela.


Izvješće o izborima i broju vijećnika te promjenama u odnosu na ostvarene mandate, podnio je predsjednik Mandatne komisije Mili Novak, koji je izvijestio da će s liste HDZ-a umjesto Denisa Ivanovića vijećnica biti Dina Balić, a umjesto Jadranke Matok Bosančić, HSS-ovac Jurica Škrapić.

Milija Baldić Lukšić s Berketove liste svoj je mandat stavila u mirovanje, a umjesto nje u radu Gradskog vijeća sudjelovat će Meri Škopljanac Gagić.Kaštelansko vijeće u ovom mandatnom razdoblju čine 13 vijećnika koalicije HDZ i HSS, pet Berketovih vijećnika, četiri vijećnika SDP-a, kojima se u klubu vijećnika pridružila i vijećnica Akcije mladih, Ana Ljubica te jedan predstavnik HSP-a i nezavisne liste Ivana Gotovca.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0