Nakon koncerta bivših učenika Glazbene škole Blagoje Bersa održanog u petak 2. studenog, bogati niz događanja nastavlja se u sljedeći petak 9. studenog u 20 sati kada će u Klubu u Kneževoj nastupiti kvintet Gadjo Manouche! Ovaj kvintet čine Radovan Bjelajac (violina), Ivan Grgić-Špiro (gitara), Franjo Stojaković (klarinet), Mario Žuvela (kontrabas) i Krešimir Tomić-Bonzo (gitara). Nakon autorskih djela koja je u Klubu u Kneževoj predstavio Matija Dedić, virtuozni glazbenici koji posljednjih nekoliko godina osvajaju hrvatsku klupsku glazbenu scenu u Koncertnoj dvorani braće Bersa donijet će dašak dopadljivog gipsy jazza!

Uslijedit će zatim programi u povodu Dana Grada Zadra i blagdana Sv. Krševana.

U Katedrali Sv. Stošije 20. studenog s početkom u 20 sati HPGD Zoranić će pod dirigentskom palicom Tomislava Košte održati svečani koncert na kojem će ujedno i obilježiti 110 obljetnicu djelovanja. Dan kasnije, profesori Glazbene škole Blagoje Bersa održat će tradicionalni svečani koncert Zadru na dar u Svečanoj dvorani Sveučilišta s početkom u 19 sati. Na oba koncerta ulaz je slobodan.

Tradicionalni koncert Zadarskog komornog orkestra u čast Gradu u kojemu djeluje već 58 godina, održat će se 26. studenog u Koncertnoj dvorani braće Bersa s početkom u 20 sati. Pod umjetničkim vodstvom violinista Marca Grazianija kada će solist biti zagrebački violončelist Jasen Chelfi, Zadrani će izvesti djela Ivančića, Bacha, Stratika i Janačeka.

Za kraj mjeseca, 30. studenog, također u 20 sati u Koncertnoj dvorani braće Bersa nastupit će nagrađivana zadarska sopranistica Nela Šarić i održati recital pod nazivom Tisuće opernih boja, uz pijanista Marija Čopora. Na programu će biti djela velikana opernog repertoara kao što su Verdi, Bizet, Puccini i drugi.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime