Banka će dalje poslovati pod imenom OTP banka Hrvatska d.d., sa sjedištem u Splitu. Središnje funkcije banke će, osim u Splitu, i dalje biti u Zadru i Zagrebu, s poslovnim centrima u Dubrovniku, Puli, Osijeku i Varaždinu.

Ovim nastaje četvrta po veličini banka u Hrvatskoj s tržišnim udjelom od 11 posto, poslovno prisutna u svim regijama Hrvatske s mrežom od 147 poslovnica i više od 500 bankomata.

Spajanjem smo stvorili nacionalno snažnog tržišnog igrača, s najboljim karakteristikama obiju banaka i bogatim portfeljem proizvoda te velikim potencijalom tržišnog razvoja. OTP banka Hrvatska ostat će predani partner svim svojim tradicionalnim lokalnim zajednicama, sudjelujući u potpunosti u financiranju projekata jedinica lokalne samouprave i regionalne uprave, kao i svojim ulaganjima u društveni, obrazovni, kulturni i sportski razvoj,” izjavio je predsjednik Uprave Balázs Békeffy.

Zadovoljni smo, jer smo uspješno zaključili ovo najsloženije do sada spajanje na hrvatskom bankarskom tržištu. Više od 600 članova integracijskog tima naporno su radili na projektu pa zahvaljujem svim kolegicama i kolegama koji su svojom stručnošću i predanošću osigurali uspješnu integraciju u jedinstveni sustav. Usporedo s integracijom zabilježili smo i rast na tržištu što je znak da opravdavamo povjerenje naših klijenata. Želio bih iskoristiti ovu priliku i još jednom zahvaliti svim klijentima na strpljenju i razumijevanju.“

Banku će voditi Uprava u sastavu: Balázs Békeffy, predsjednik Uprave te članovi: Zvonimir Akrap (poslovanje s pravnim osobama), Slaven Celić (maloprodaja), Zorislav Vidović (financije), Nera Šunjić (IT i operativni poslovi) i Bruno Biuk (upravljanje rizicima).

Osim banke, u OTP grupi u Hrvatskoj posluju OTP Leasing, OTP Invest, OTP Osiguranje, OTP Nekretnine, OTP Savjetovanje i SB Zgrada.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime