KONAČNO UKLONJEN ILEGALNI DEPONIJ NA KOREŠNICI 38 tona šuta, pola tone otrovnog azbesta i staklene vune!

Samo je glomaznog otpada bilo 8 kamiona. Najavljene su češće patrole komunalnih redara, a građani se pozivaju da fotografiraju i prijave sve koji ilegalno deponiraju

Jedan od većih ilegalnih deponija na području grada Splita bio je onaj na Korešnici, na okukama u Pilot naselju. Sve je počelo prije dvije godine doslovno s jednom kesicom smeća, a završilo je kao brdašce od raznih vrsta otpada.


ILEGALNO ODLAGALIŠTE (PRIJE):

Nesavjesni građani odlagali su na tom mjestu sve i svašta, a Grad Split je konačno stao na kraj ovoj agoniji.

Voditelj komunalnog redarstva Goran Dlaka otkrio nam je detalje akcije uklanjanja otpada.

– Ovo nam je bila jedna od većih akcija na području grada. U akciji su sudjelovali Čistoća i koncesionar Cian. Prikupili smo 8 kamiona glomaznog otpada, 38 tona šuta, i oko pola tone azbestnih ploča, azbestnih cijevi i staklene vune – kazao nam je Dlaka najavivši postavljanje tabli sa znakom zabrane odlaganja otpada.


– Pozivam građane da nam dojave ilegalno deponiranje otpada. Fotografirajte registracije vozila, pošaljite nam i počiniteljima slijedi novčana kazna – rekao nam je prvi splitski komunalac dodajući da će područjem češće patrolirati komunalni redari, a tijekom godine planira se i postavljanje nadzorne kamere.

– Ovakve scene se ne smiju ponoviti, to je prava ekološka prijetnja lokalnom stanovništvu – zaključio je Dlaka.ILEGALNI DEPONIJ NAKON ČIŠĆENJA.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime