Napad bika na vlasnika dogodio se u susjednoj BiH tijekom utorka. Kako doznajemo od naših čitatelja koji su upućeni u cijeli događaj, u susjednoj BiH teško je stradao muškarac iz Prugova. Divljanje njegovog bika zamalo ga je stajalo glave.

Čitatelj nam kaže da radi o izrazito razvijenom biku natprosječne kilaže koji je ulijevao strah i trepet gdje god da se pojavio. Vlasnik ga je odveo u susjednu nam državu, no nažalost, iz još nepoznatih razloga, bik je nasrnuo na svog vlasnika. Navodno je imao i prigodno zašiljene rogove pa je svom vlasniku probo noge, bubreg, a navodno su mu oštećena i pluća.

Muškarac je hitno prebačen u mostarsku bolnicu gdje mu je odstranjen bubreg, a sada se oporavlja na intenzivnom odjelu. Cijela njegova obitelj je u potpunom šoku.

Nepredviđena događanja na bikijadama i sličnim manifestacijama nisu rijetkost. Primjerice, ove godine na bikijadi u Radošiću bik Medo je prošao ogradu, a pred njim je bježala žena s kolicima. Nije bilo ozlijeđenih, ali to se može pripisati sreći.

Ozlijeđenom muškarcu iz Prugova želimo što brži oporavak, a ovaj slučaj je prilika da se organizatori bikijada upitaju je li zabava ovog tip vrijedna rizika koje nosi sa sobom.

(Naslovna fotografija je ilustrativnog karaktera)


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime