Napad bika na vlasnika dogodio se u susjednoj BiH tijekom utorka. Kako doznajemo od naših čitatelja koji su upućeni u cijeli događaj, u susjednoj BiH teško je stradao muškarac iz Prugova. Divljanje njegovog bika zamalo ga je stajalo glave.

Čitatelj nam kaže da radi o izrazito razvijenom biku natprosječne kilaže koji je ulijevao strah i trepet gdje god da se pojavio. Vlasnik ga je odveo u susjednu nam državu, no nažalost, iz još nepoznatih razloga, bik je nasrnuo na svog vlasnika. Navodno je imao i prigodno zašiljene rogove pa je svom vlasniku probo noge, bubreg, a navodno su mu oštećena i pluća.

Muškarac je hitno prebačen u mostarsku bolnicu gdje mu je odstranjen bubreg, a sada se oporavlja na intenzivnom odjelu. Cijela njegova obitelj je u potpunom šoku.

Nepredviđena događanja na bikijadama i sličnim manifestacijama nisu rijetkost. Primjerice, ove godine na bikijadi u Radošiću bik Medo je prošao ogradu, a pred njim je bježala žena s kolicima. Nije bilo ozlijeđenih, ali to se može pripisati sreći.

Ozlijeđenom muškarcu iz Prugova želimo što brži oporavak, a ovaj slučaj je prilika da se organizatori bikijada upitaju je li zabava ovog tip vrijedna rizika koje nosi sa sobom.

(Naslovna fotografija je ilustrativnog karaktera)