KNIN Jubilarni 10. Zvonimirovi dani: Specijalni gosti – Gotovina, Markač i Thompson

Zbog sve većeg interesa turista za posjetom dalmatinskom zaleđu te željom za upoznavanjem i oživljavanjem slavne gradske povijesti, 2008. godine Knin je započeo manifestaciju "Zvonimirovi dani", koja se ove godine održava po jubilarni 10. put.

Povijesni spektakl “Zvonimirovi dani” doživjet će svoje jubilarno deseto izdanje na kninskoj tvrđavi u petak i subotu, 9. i 10. lipnja ove godine, a održavat će se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. Ovogodišnji specijalni gosti su Marko Perković Thompson i  počasni zapovjednici Vitezova kralja Zvonimira generali Ante Gotovina i Mladen Markač, javljaju iz Turističke zajednice grada Knina .


Kako bi uveličali proslavu 10. godina Zvonimirovih dana, u pohode Kralju Zvonimiru dolaze Hrvatski kraljevi iz Solina, Nina, Biograda n/m, Šibenika i Tomislavgrada.

Program

U te dane svi putevi vode u Hrvatski kraljevski grad Knin, tim povodom Hrvatske željeznice Vam pokanjaju popust od 40% za povratne karte prema Kninu.

Posjetitelji će imati priliku upoznati se s poviješću, tradicijom i kulturnom baštinom hrvatskog kraljevskog grada Knina uz niz radionica i igraonica koje prate manifestaciju, prikaz života u srednjem vijeku, kao i streličarstvo, kovnica novca, mačevanje, kulinarski dvoboj i srednjovjekovni sajam.

Ove godine program je upotpunjen glazbenim nastupom Mađarskog srednjovjekovnog benda Holloenek Hungarica, kao i Marka Perkovića Thompsona koji će uveličati obilježavanje 10 godina Zvonimirovih dana.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0