Klub HNS-a protiv osnivanja istražnog povjerenstva za slučaj Agrokor

Iz Kluba HNS-a smatraju da bi mogućnost političke supervizije ugrozilo autonomiju DORH-a i bacilo sumnju na rad državnih institucija

Saborski Klub HNS-a je poslao priopćenje za javnost u kojem ističe kako neće podržati prijedlog o osnivanju istražnog povjerenstva za utvrđivanje činjenica vezano za slučaj Agrokor. Iz Kluba HNS-a smatraju da bi mogućnost političke supervizije ugrozilo autonomiju DORH-a i bacilo sumnju na rad državnih institucija. Prenosimo njihovu objavu u cijelosti.


Klub HNS-a neće podržati prijedlog odluke o osnivanju istražnog povjerenstva za utvrđivanje činjenica vezano za slučaj Agrokor.
DORH kao neovisno i samostalno pravosudno tijelo provodi istragu i uistinu smatramo suvišnim osnivanje još jednog politički sastavljenog istražnog tijela, tim više što mogućnost političke supervizije nad DORH-om ugrožava njegovu autonomiju.
Osnivanje bilo kakvog povjerenstva baca sumnju na državne institucije i upravo zbog povjerenja u pravni sustav naše države, ostavimo da DORH odradi svoj posao do kraja.
Vjerujemo da će rezultati istrage rasvijetliti sve okolnosti u slučaju Agrokor.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0