Klapa Puntamika iznenadila novim zvukom: Pjesma “Leti bili galebe” simbolizira Hajduk i Torcidu

Nova pjesma klape Puntamika i Brane Lerge u izdanju Croatia Recordsa

!Leti tico priko mora, priko mora i planina, kuda pođeš svitu reci ova stina ka mati mi mila… ” Ovo su prvi stihovi nove autorske pjesme Denisa Maričića Dende, Frontmena i skladatelja Klape Puntamika koju klapa izvodi u suradnji s Branom Lergom, a u izdanju Croatia Recordsa.


Pjesma  najbolje opisuje ono što je zajedničko nama koji živimo ovdje i našim iseljenicima… To naše stijenje i kamenje, more, školji, planine, sve ono što nosimo duboko u sebi, satkano je u ovu pjesmu.

Pjesmu dva prijatelja, jednog koji svakodnevno diše mirise i boje Zadra i Dalmacije, a drugog iseljenika, koji se Domovini tek rijetko vraća iz dijaspore.

Brane Lerga solist je i voditelj popularnog hrvatskog banda u dijaspori, Grupe Nova iz New Jersyja.

Šetnja zavičajem ove dvojice prijatelja, koji galebovim okom promatraju svu ljepotu loze, masline, morskih hridi, drače, na našim otocima, priobalju i u ruralnom dijelu Dalmacije, uz Dendinu glazbu, aranžman Marina Seke, maštoviti vokalni aranžman Jure Perice, maestralno odsvirane gitare Renata Babića, te mix i mastering producenta Igora Ivanovića, jamac je novoga hita klape.

Svu ljepotu Fortice, na ulazu u Povljanski kanal, Raštana Donjih i Kamenjaka iznad Vranskog jezera, te šetnje od Biloga Briga do Dikla i Puntamike, uz najljepši zalaz Sunca iza zvonika Svete Stošije,  svojom je kamerom i ovaj put budno pratio Ivan Grancarić Granco iz Septem Productionsa, u suradnji s Marinom Gospićem.


Posebna zahvalnost upućena je KUD Sveti Ivan Glavosjek iz Raštana Donjih te njihovoj voditeljici Vesni Matešić na suradnji i srdačnom gostoprimstvu.

Na temeljima Dendine kultne pjesme Oči boje lavande rasla je priča o Klapi Puntamika. Veliki hit “Tija bi te svojom zvat”, čije stihove potpisuje Sanja Tafra, autorica poznate “Zore Bile”, “Kiše” ( Tribam te), “Još ne mogu pristat volit”, a s kojom klapa najavjuje i novu suradnju, otvotili su put “Plavom anđelu”, “Lipoj i divljoj”, 2Još me bura Velebitom nosi”, “U po noći”, “Moja ljubav najveća”, “Ja ću te poljupcem budit”, “Ti me nisi voljela” i mnogim drugim pjesmama.Etno izričaj ove pjesme, “Leti bili galebe”, još je izraženiji nego u “Buri”, a pjesma se tematski i ritmom naslanja na ranije velike hitove Denisa Maričića Dende “Pivaj Dalmacijo”, “Ajmo šampioni”, “Dalmatinko”, “Zvonu zvona”, koje je skupa s bratom Pinom Maričićem pjevao u nekoć vrlo poznatom i popularnom zadarskom duetu.

Svu širinu stilova, izričaja i ritmova klapa će uskoro pokazati i glazbenim izletom u Hercegovinu, gdje će s pjesmom “Dva kamena”, zasigurno osvojiti srca tamošnje publike. Ova nepredvidiva i stilovima vrlo šarolika zadarska klapa, kojoj je izazov istraživati granice i mogućnosti klapske pjesme, s neskrivenim veseljem prilazi novim projektima. Već se tako mogu nazrijeti konture drugog albuma klape.

Dotle, uz žestoki dalmatinski klapski pop, u pjesmi o galebu, koji simbolizira Hajduka i Zadar, Torcidu i Tornado, uživat ćemo čista srca i pune duše.

S rukama podignutim k nebu, nebu koje čuva naš bili galeb.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0