Sinoć je na poljani iza crkve Sv. Mihovila u Kaštel Kambelovcu održana druga natjecateljska večer VDP-a. Večer je otvorila klapa Cambi nastupom van konkurencije, a nakon nje u Kaštelanskom điru nastupilo je 18 klapa. Kroz ovu večer već po tradiciji vodio nas je voditeljski par Frano Ridjan i Mariola Milardović Perić.

– Kroz ovaj festival koji je ove godine 21. po redu održavamo tradiciju klapskog pjevanja. Možda je najbitnije što ovaj festival okupi mnogo klapa, koje nam pokažu šta novo nude, što su novo radili te se nadam da će najboljima pripasti i nagrada – poručio je gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović .

Nagrada za najbolje stihove – Grlica sam nisam žena – Anela Borčić
Nagrada za najbolji aranžman –Hrvoje Domazet – Ure
Nagrada za najbolju izvedbu – klapa Munita – Vratit će se naša dica
Nagrada orkestra za najbolju skladbu- klapa Munita – Vratit će se naša dica
Nagrada radio Splita – klapa Sv. Jeronim – Pižolet
Nagrada portala Dalmacija Danas – klapa Munita – Vratit će se naša dica

3. nagrada stručnog vijeća – klapa Fjoret – Nismo se znali razumit
3. nagrada publike – klapa Spalatos – More
2. nagrada stručnog vijeća – klapa Neverin – Ure
2.nagrada publike – klapa Munita – Vratit će se naša dica
1. nagrada stručnog vijeća – klapa Munita – Vratit će se naša dica
1. nagrada publike – klapa Sv. Jeronim – Pižolet

Možemo zaključiti kako je klapa Munita iz Zadra apsolutni pobjednik ovogodišnjih Večeri dalmatinske pisme s pet osvojenih nagrada.Članovi klape bili su presretni čak i šokirani te nam je voditelj klape. a ujedno i jedan od autora teksta Vjekoslav Šuljić poručio:

– Moramo priznati da nas je broj nagrada iznenadio jer spot smo pustili ima 7 dana i naš spot na YouTube ima skoro 15.000 pregleda. Ne mogu reći da nismo očekivali neku od nagrada ali baš pet nas je iznenadilo. Svi naši prijatelji koji su čuli pismu kažu da smo pogodili. Meni je neopisivo drago čuti toliko komentara na pjesmu , koji su jako pozitivni te se ispostavilo da smo na pravom tragu. Eto, kaštelanska publika je prepoznala pismu koja je danas naša surova realnost , koja je nekad bila problematika otoka a danas cijele Hrvatske. Tekst je jednostavno iscurio u dan iz mene, ovo nam je jedna od najjači pjesama koje smo do sada imali premda imamo i još nekih pjesama kojima se dičimo ali mislimo da je ova ono što se kaže vrh – kazao je.

Kao i večer prije posjetitelji VDP-a, a i svi ostali koji su se tu večer zadesili u Kambelovcu prebacili su se na obližnje brce gdje su uz spizu i hladnu kapljicu mogli uživati u glazbenom izričaju Taxi banda.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime