Sukladno Zaključku Vlade RH od danas se i kuglači KK Mertojak vraćaju svom trenažnom procesu, a sve prema rasporedu i preporuci Javne ustanove športski objekti – Split i Zavoda za javno zdravstvo.

Raspored korištenja kuglane u Poljudu sačinila je Edita Grubišić, Rukovoditeljica službe za sport, program i marketing, tako da će KK Mertojak moći koristiti kuglanu ponedjeljkom, srijedom i petkom u vremenu od 16 do 20 sati, u tri satnice, sa pola sata razmaka između svake, kako bi se izbjegli susreti igrača i obavila potrebna dezinfekcija kuglane i opreme koja je korištena.

Radi održavanja potrebitog razmaka između igrača, od šest staza u uporabi će biti tri staze, tako da u jednom turnusu mogu trenirati najviše tri igrača, a pored njih u kuglani može biti još trener te tehnička osoba JUSOS-a. Isključena je mogućnost uporabe svlačionica i tuševa, sve je usmjerno ka zaštiti zdravlja igrača, a istovremeno će im se omogućiti da nakon više od mjesec dana mogu započeti sa pripremama za nastavak sezone. Podsjetimo, u prvenstvu 1. HKL preostala su još dva kola, pred Mertojakom je gostovanje u Šibeniku te je u posljednjem, 19. kolu domaćin Zaprešiću, u derbiju prvenstva.

Hrvatski kuglači savez najavio je da će klubovi biti obaviješteni o nastavku prvenstva 20 dana ranije, a da do istog sigurno neće uslijediti do 1. lipnja. U svakom slučaju kuglači su jedva dočekali mogućnost da ponovo izađu na staze. Nažalost zbog koronavirusa zaustavljeni su u trenutku svoje vrhunske forme, pobjede su se redale jedna za drugom u domaćim i međunarodnim utakmicama (Grmoščica i Zadar u gostima 7:1, Bjelovar kod kuće 7:1, Partizan iz Beograda 7:1 kod kuće i 8:0 u gostima, Neumarkt iz Bolzana 7:1 i plasman u Final Four Lige prvaka). Isti je odgođen za 3. i 4.4. 2021., a prije toga će, ako to zdravstveni uvjeti budu omogućavali, Mertojak nastupiti na XXXII Europa kupu, krajem rujna u Bolzanu i pokušati po treći put uzastopno donijeti pehar prvaka u Split.

Očekivanja su velika, u međuvremenu Mertojak će primiti skupnu nagradu Grada Splita za postignute rezultate u 2019. godini kojima je na svoj, sportski način promovirao Grad Split (viceprvak države, pobjednik Kupa, pobjednik Europa kupa, po treći put uzastopno proglašen najuspješnijom sportskom ekipom Grada Splita od strane Izvršnog odbora SSŠ, ostvaren plasman u 1/4 Lige prvaka Europe). Bila je ovo sezona iz snova. Kuglači Mertojaka spremni će dočekati nove izazove zahvaljujući omogućavanju početka priprema na vrijeme.

No kako se radi o amaterskom klubu, koji nema sponzora te ovisi isključivo o prihodima iz proračuna Grada Splita, upitno je, u ovo vrijeme restrikcija, na koji način će moći pokriti troškove nastupa na natjecanjima koja ih očekuju. A to je jedino što im treba – moći nastupiti, a za rezultate ne treba brinuti. Mertojak je sada sigurno među 4-5 najboljih kuglačkih ekipa u Europi pa time i na Svijetu, u ovom sastavu tako će biti još dugo vremena. Nadamo se da će dobiti priliku koju su zaslužili ostvarenim vrhunskim rezultatima u posljednje četiri godine, kao jedini klub u ekipnim sportovima koji može donositi medalje u Split sa najvećih međunarodnih natjecanja.

Dodajmo na kraju da i ŽKK Split kreće sa svojim treninzima, po rasporedu utorkom i četvrtkom u kuglani na Poljudu.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime