Turistkinja iz Kine upravo se nalazi u Općoj bolnici Pula na pregledima nakon što se požalila na respiratorne teškoće, za Glas Istre je potvrdila ravnateljica bolnice Irena Hrstić.

Kineskinja je u pratnji oca na putovanju po Europi, a danas je iz Rijeke krenula prema Rovinju, gdje imaju rezerviran apartman. Prije nego što su stigli u Rovinj, vlasnica apartmana ih je uputila da se ipak jave u pulsku bolnicu, prije svega zbog simptoma koji mogu ukazivati na koronavirus.

Prvi pregledi pokazali su da najvjerojatnije nema razloga za strah, odnosno da se ipak ne radi o toj potencijalno smrtonosnoj bolesti koja je krenula iz Kine i proširila se po svijetu.

Ravnateljica Hrstić je prenijela i da su kontaktirali kolege u Klinici za infektivne bolesti “Fran Mihaljević” u Zagrebu, kamo će sutra poslati i kompletirane nalaze. No, prema kliničkoj slici, odnosno prvim nalazima koje su dobili iz Pule, zagrebački liječnici su im rekli da smatraju kako se ne radi o koronavirusu.

Treba dodati i da Kineskinja nije iz Wuhana, kineskog grada u kojem se virus pojavio, a na putu Europom je već duže vrijeme.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime