KILOMETARSKE KOLONE Gužve prema Omišu i preko Tugara. Na Čiovu se stvorio prometni čep

Iz HAK-a najavljuju da je ovo tek početak ljetnih gužvi

Turistička sezona je u punom jeku, a uz turiste su stigle i gužve na cestama. Danas se oko 10 sati na cesti Žrnovnica – Srinjine – Tugare – Omiš, tako stvorila kilometarska kolona.


Na Čiovu se jutros također stvaraju kolone, a nezadovoljni vozači komentiraju kako bi bilo puno lakše ako bi netko regulirao promet.

– Sramota. Plus 32 u zraku, 10:30 ujutro, stvaraju se kilometarske kolone, a nigdje nikog da regulira promet. Užas. – komentirao čitatelj Dalmacija danas koji je poslao video.

Iz HAK-a najavljuju da nas ovakve gužve čekaju svaki sljedeći vikend, sve do pred kraj kolovoza.

– Ovog vikenda očekujemo veći broj turista dijela Nizozemske, Švicarske i Njemačke zbog početka godišnjih odmora na tim područjima, a prema prognozi DHMZ-a, očekuje nas ponovno toplinski val. – stoji u priopćenju HAK-a.


Tijekom subote, 8. srpnja očekuju nas cjelodnevne gužve na svim važnijim cestovnim pravcima, a najveći pritisak vozila i najgušći promet očekuje se u ranim jutarnjim satima (od 4-12 sati). Nedjelja, 9. srpnja, dan je kad će također biti gust promet, uglavnom u smjeru unutrašnjosti i zapadnoeuropskih država.

ZABRANE ZA TERETNA VOZILA NAJVEĆE DOPUŠTENE MASE IZNAD 7,5 TONATijekom predstojećeg vikenda zabrane su:
– subota, 08. srpnja od 4 do 14 sata i
– nedjelja, 09. srpnja od 12 do 23 sata.

Zabrana se odnosi na važnije državne ceste: DC8 (Jadranska magistrala), DC9 (Metković-Opuzen), DC21 (Kaštel-Kanfanar), DC23 (Žuta Lokva-Senj), … pa se na tim cestama očekuje i nešto protočnija vožnja. Zabrane nema na autocestama kao niti na državnoj cesti 1, Ličkoj magistrali. Više o tome može se pročitati na stranici gdje se nalazi Kalendar zabrana za motorna teretna vozila za 2017. godinu.

UPOZORENJA ZA VOZAČE

HAK upozorava kako nas ponovno čekaju temperature iznad 30 stupnjeva koje će nam dodatno otežavati ionako teška čekanja u kolonama na putu prema moru. Kako bismo sebi olakšali putovanje važno je:
– ponijeti dovoljnu količinu tekućine (najbolje vode ili negaziranih sokova);
– odmoriti se i redovito zaustavljati;
– pravilno regulirati klima uređaj u vozilu;
– dobro se informirati;
– uživati u odlasku na odmor.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0