“Kerumov HGS je 2019. od 864 tisuće kuna stranačkih prihoda donirao tek 45 tisuća”

"Službeni financijski izvještaji za 2019.g. definitivno demantiraju sve što je Kerum jučer izjavio", kaže Tafra Bazina


Natalia Tafra Bazina

Natalia Tafra Bazina iz redova stranke Centar komentirala je jučerašnji nastup Željka Keruma u emisiji Otvoreno HTV-a.


“Ako sam dobro shvatila što je Kerum jučer izgovorio više puta tijekom emisije Otvoreno, njegova stranka sav novac koji dobije od gradskih i županijskih vijećnika donira penzionerima i onima kojima je pomoć potrebna. Prikazao je sebe kao velikog dobrotvora i humanitarca te spominjao iznos od 9 milijuna kn koji je tako podijelio ljudima i naveo kako u njegovoj stranci svi sve rade ‘pro bono’.

Kako uvijek svaku ovakvu pompoznu izjavu volim provjeriti, tako sam i ovaj put otišla na službene stranice Državnog izbornog povjerenstva (www.izbori.hr koje su dostupne svima) i samo pri pregledu financijskih izvještaja za 2019.g. vidim da se službeni podaci ne slažu s izrečenim.

Naime, tijekom 2019. g. HGS Željka Keruma prikazao je u svojim financijskim izvještajima 864.000 kn prihoda od lokalnih i područnih jedinica regionalne samouprave, a od tog iznosa samo 45.000 kn je otišlo na donacije pravnim i fizičkim osobama, a npr. 21.845 kn na reprezentaciju (ili ugošćivanje kako se navodi u bilješkama). Istovremeno je morao pokriti manjak od 515.392 kn iz prethodne godine jer je to valjda trend za svaki pravni subjekt u čije su poslovanje umiješani njegovi prsti.

Dakle, službeni financijski izvještaji za 2019.g. definitivno demantiraju sve što je Kerum jučer izjavio. Ranije godine nisam još pogledala, pitanje je što je u njima.

Priznajem da su ove izjave o dobrotvorstvu i humanitarstvu zvučale lijepo, a Kerum je čovjek koji zna kakvu priču narod pije i svjestan je tog da malo tko ikad provjerava sve što on i mnogi slični izgovore”, poručila je Tafra Bazina.Moja reakcija na članak je...
Vau
6
Haha
10
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
0
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime