Kazna od 30.500 kuna jer u svom dućanu nije nosio masku: Pa mogu staviti ključ u bravu!

Igor Poljak ima mali dućan u Rijeci. Kaže da mu je inspektor došao pred kraj radnog vremena kada je skinuo masku, a u trgovini nije bilo nikoga: Kaznili su me kao da sam veliki trgovački lanac, to je idiotski potez države


Pa kada sam to dobio prije dva dana, umalo da nisam pao u nesvijest. Ako bih platio tu kaznu, mogu staviti ključ u bravu. Promet je ionako pao i jedva opstajemo, uzbuđeno nam priča Igor Poljak, vlasnik tvrtke koja drži malu trgovinu sa zdravom hranom u Rijeci, pišu 24 sata.


On je u četvrtak dobio prekršajni nalog po kojem ukupno mora platiti 30.500 kuna jer nije imao masku u trgovini kada je došao inspektor civilne zašite. Njegova tvrtka od toga mora platiti 20.000 kuna, on osobno 10.000 kuna, ostatak je trošak postupka. Poljak ima mali dućan “Zdrava košarica”  i kaže da mu je inspektor došao pred kraj radnog vremena.

– Kažnjen sam kao da sam veliki trgovački lanac, to jednostavno ne mogu izdržati. Žalit ću se i idem na sud. Ovo je bilo prije više od mjesec dana, kada nisu još bile rigorozne mjere kao danas. Već sam išao zatvarati dućan, unutra nije bilo baš nikoga. Između mene i inspektora je bio i pleksiglas. Pitao me je zašto ne nosim masku, rekao sam da sam je taman bacio u smeće jer pospremam i zatvaram. Vidio je da imamo i dezinficijens, naljepnicu o nošenju maski u prostoru, pleksiglas. Pitao sam hoću li dobiti neku opomenu, kaznu, rekao je da će samo to poslati radi evidencije. I onda mi sad stigne ovakva kazna. Odvjetnik kojem sam se obratio kaže da još nije čuo da je u Hrvatskoj netko ovako kažnjen – priča nam Poljak.

Objavio je i ljutiti post na Facebooku. Kaže da ne može vjerovati da prvo nije dobio neku opomenu. Ili upozorenje. Frustriran je.

– Boriš se da preživiš i radiš. Po cijeli dan sam u firmi i jedini sam zaposleni. Lani kada je sve bilo u redu sam samo uplatio 250.000 kuna PDV-a državi. I onda te ovako idiotski država ide kažnjavati. Njima je kazna jednaka jer smo tvrtka. Nitko ne uzme u obzir prihod, poslovanje, nego lupe ovakve kazne koje bi nam značile kraj. Nikako da shvate da oni žive od nas malih poduzetnika – ljuto kaže Poljak.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
3
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
18
Molim?
3

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime