U novu sezonu showa ‘Zvijezde – ljetni hit‘ prijavio se rekordan broj kandidata, no samo njih 60 dobilo je priliku nastupiti uživo pred omiljenim žirijem u Hrvata i dokazati im da baš oni zaslužuju postati nova glazbena senzacija, koja će, osim vlastitog ljetnog hita iz pera hitmejkera Tonča Huljića, osvojiti i primamljivu novčanu nagradu od 50 000 kuna te nastup na ovogodišnjem prestižnom Splitskom festivalu.

Prvih 12 natjecatelja u subotu navečer su spremno pokazali svoje vokalne sposobnosti, energiju i kretnje na sceni, a neki od njih oduševili su žiri čim su otpjevali prvu notu! ”Mislim da si ti budući pobjednik!”, jednom će kandidatu već u prvoj emisiji oduševljeno kazati Nina Badrić, najavivši tako ljutu konkurenciju i ove sezone!

Kate oduševila publiku

Posljednja je, u velikome stilu, na scenu stupila 48-godišnja Kate Barada, jedina žena u Hrvatskoj koja radi na građevinskoj dizalici.

Upravo je zato i dobila nadimak Katica Dizalica, a istoimenom se pjesmom, koju je posebno za nju napisao jedan jedini Siniša Vuco, i predstavila žiriju – i ostavila ih u potpunom šoku! Njihovi stolci dizali su se i spuštali, no na kraju su gore ostali Nina, Tonči i Petar.

– Ja ću kratko – nemam riječi – komentirao je Tonči, pokušavajući nadglasati pljesak oduševljene publike.
– Kate, rode! Vi definitivno imate ljetni hit! – dodala je Nina, dok je Andrea priznala da joj refren Katičine pjesme neće tako lako izaći iz glave.

Zanimljiva karijera

Kate Barada (48) dolazi iz Prugova kraj Splita. Više od jednog desetljeća radila je kao čistačica u Škveru, a onda je odlučila završiti tečaj za dizaličara i tako postala jedina kvalificirana dizaličarka u Hrvatskoj! Sudjelovala je u izgradnji nekih od prepoznatljivih splitskih građevina, poput centra Mall of Split ili Hotela Bačvice, a posebno je ponosna na komplimente koje dobiva od muških kolega. Zbog svoje profesije poznata je u cijelome splitskom kraju, a prati je i nadimak ”Katica Dizalica”. Premda svoj posao ne bi mijenjala ni za što na svijetu, njezina velika ljubav je upravo glazba.

”Glavni motiv prijave u show mi je novo iskustvo, izazov. Želim da ljudi čuju kako je to kad jedna žena može pokazati svoj posao kroz pjesmu. To je moja velika želja, da zabavljam ljude s mikrofonom u ruci”, priča Kate koja spretno upravlja dizalicom i na više od 40 metara visine.

Katica se već nekoliko godina pokušava probiti na hrvatskoj estradnoj sceni, a upravo ju je ta snažna želja potaknula i da se prijavi u ‘Zvijezde’ te svima pokaže da baš ona zaslužuje dobiti vlastiti hit ovoga ljeta. Često pjeva na vjenčanjima i po restoranima, a publici se predstavila i na nekoliko glazbenih festivala u Slavoniji, Dalmaciji, ali i susjednim zemljama, pjevajući vlastite pjesme. Prošle je godine izdala i svoj album prvijenac jednostavnog, ali jedinstvenog naziva – ”Kraljica”. A da doista misli ozbiljno, svjedoči činjenica da joj je bliski suradnik i autor jedne od njezinih pjesama i jedan jedini Siniša Vuco.

”Nakon upoznavanja, ja sam mu predložila suradnju, on je objeručke prihvatio i napravio jako dobru pjesmu”, prisjeća se ponosna Kate, majka dvojice sinova koja u slobodno vrijeme obožava peći kolače i uživa opuštajući se uz taktove narodne glazbe.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime