KAŠTELANSKI PLANINARI UJEDINJENI ZA GLINU: “Pokažimo planinarsko srce”

Akcija traje do 7. ožujka 2021.


Razorni potresi koji su krajem prošle godine pogodili Baniju ostavili su trajni ožiljak u životima stanovnika ovog područja, ali i svih nas. Hrvati su još jednom pokazali veliko srce i ujedinili se u prikupljanju pomoći, ali borba još uvijek nije gotova.


Kaštelanski planinari iz sva tri društva – HPD Ante Bedalov, HPD Kozjak i HPD Malačka, ujedinili su snage u namjeri da pomognu obiteljima iz Novog Sela (Glinskog) akcijom prikupljanja financijske pomoći.

– Neki od nas su kroz razne udruge, hitne službe ili samoinicijativno u prethodnim mjesecima posjetili potresom pogođena mjesta i iz prve ruke se uvjerili u teške uvjete u kojima žive pojedine obitelji – kazuju planinari.

Evo što su još rekli:

– Shvativši da do nekih od njih pomoć neće stići na vrijeme, a treba preživjeti dok stigne, odlučili smo pozvati članove, prijatelje i simpatizere kaštelanskih planinarskih društava da podrže ovu akciju i doniraju unutar svojih mogućnosti.

Zasad smo uz pomoć pouzdanih osoba koje poznaju situaciju u Glini pronašli nekoliko obitelji iz Novog Sela kojima stvarno treba pomoć za svakodnevne potrebe, a nadamo se skupiti dovoljno sredstava da se taj popis i proširi. U ovom malom mjestu živi oko 90 stanovnika, ima dosta obitelji koje su ostale bez krova nad glavom ili im kuća ima crvenu oznaku, neki imaju velik broj djece u kućanstvu i jedva preživljavaju na jednoj plaći, tako da smo sigurni da će im svaka kuna dobro doći.Akcija traje do 7. ožujka 2021., nakon čega ćemo osobno ići u Novo Selo Glinsko i uručiti im novac, ravnomjerno raspodijeljen po broju članova obitelji, a o svemu ćemo izvijestiti putem Facebooka.

Za ovu akciju otvoren je posebni račun za prikupljanje donacija.
Broj računa: HR2924070001500013642 (OTP banka)
Primatelj: HPD Kozjak, Šetalište Gojača 13c, 21212 Kaštel Sućurac
Model: HR 99 ili 00
Poziv na broj: upisati datum uplate
Opis plaćanja: Donacija za GlinuUkoliko Vam je jednostavnije, novci će se prikupljati i kod tajnice Kristine Šustić Vulas u trgovini Express u Kaštel Starom.

Pomozite koliko možete, svaka kuna je važna! Za više informacija i bilo kakva pitanja možete kontaktirati Kristinu Šustić Vulas na 091/533-6212 – zaključili su.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime