Kandidaturu Mrsića za šefa SDP-a nije podržao nitko

Njegova kandidatura na Glavnom je odboru naišla na niz kritika

Bivši član vodstva SDP-a i aktualni saborski zastupnik te stranke Mirando Mrsić jučer je na sjednici Glavnog odbora SDP-a pozvao aktualnog šefa Davora Bernardića da podnese ostavku te najavio svoju kandidaturu za predsjednika stranke, prenosi N1.


Njegova kandidatura na Glavnom je odboru naišla na niz kritika, što se i očekivalo s obzirom na to da upravo aktualni predsjednik Davor Bernardić gotovo potpuno kontrolira Glavni odbor.

Međutim, znakovito je da ni oni koji se ne smatraju ljudima od povjerenja Davora Bernardića, a koji su bili na Glavnom odboru, nisu stali na Mrsićevu stranu. Poput bivšeg ministra Branka Grčića, koji je u svom govoru pozvao na jedinstvo SDP-a. I iako je šef stranke Davor Bernardić za to vrijeme šutio, neki su jučerašnju sjednicu vidjeli upravo kao prvu pravu pobjedu novog predsjednika u SDP-u. Kako doznajemo od sudionika sjednice, većina je šutjela, ali je više članova Glavnog odbora Mrsiću predbacilo što je između dva kruga lokalnih izbora govorio da stranka “glavinja” te su mu spočinuili da upravo on svojim javnim nastupima najviše šteti stranci, piše N1.

Sam je Mrsić nakon sjednice novinarima kazao kako članovi i građani traže promjene i zahtijevaju da se stranka mijenja, ali i kako je očito da na Glavnom odboru te njihove želje nisu naišle na plodno tlo.

– No, šutnja je završena, građani su svoje rekli na lokalnim izborima, članovi također kažu da se trebamo mijenjati. Ja ću nastaviti i dalje ovo govoriti i očekujem da će iza mene stati svi oni koji žele da SDP bude bolji, da promijeni sebe, ali i da promijeni Hrvatsku – rekao je Mrsić.

No nije jedino Mrsić bio predmet napada na Glavnom odboru. U istupima se spominjala i Milanka Opačić. Prema pisanju Večernjeg lista i potpredsjednik stranke Zlatko Komadina spomenuo ju je u svom izlaganju. Njemu su posebno zasmetale njezine izjave zadnjih dana da je SDP potjerao HNS u krilo HDZ-a i prije nego su se za to odlučili.

Inače, na Glavnom odboru Bernardić je dobio potporu za sporazum s HSS-om, odnosno za zajednički nastup na novim parlamentarnim izborima kada god oni budu. Prema istom sporazumu, HSS će na zajedničkim listama imati šest “sigurnih” mjesta za Sabor, što je jedno više nego što su dobili od bivšeg šefa SDP-a Zorana Milanovića prije posljednjih parlamentarnih izbora. Istodobno je utvrđeno da je HNS prekršio koalicijski sporazum sa SDP-om te je donesena odluka da nema suradnje s tom strankom, na državnoj razini, do daljnjega.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0