Nemojte se ljubiti i nosite maske tijekom spolnih odnosa kako biste se zaštitili od koronavirusa, rekla je jedna od vodećih kanadskih liječnica Theresa Tam, prenosi Reuters, piše Index.

Kaže kako su male šanse zaraze koronavirusom putem sperme ili vaginalne tekućine, ali seksualne aktivnosti s novim partnerima povećavaju rizik od zaraze virusom, posebno ako je došlo do bliskog kontakta poput ljubljenja.

“Kao i druge aktivnosti koje uključuju fizičku blizinu, postoje neke stvari koje možete učiniti kako biste umanjili rizik od zaraze i širenja virusa. Preskočite ljubljenje, izbjegavajte susret licem u lice, nosite masku koja pokriva usta i nos te kontrolirajte potencijalne vlastite i simptome svoga partnera”, rekla je Tam i dodala kako je najsigurnija seksualna aktivnost ona u kojoj sudjelujemo sami sa sobom.

“Seksualno zdravlje važan je dio cjelokupnog zdravlja i poduzimajući mjere predostrožnosti Kanađani mogu pronaći načine za uživanje u tjelesnoj intimnosti – istovremeno štiteći napredak koji smo svi postigli u borbi s koronavirusom”, zaključila je Tam, piše Index.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime