KANADERI PONOVNO NAD KAŠTELIMA Požar gasi 40 vatrogasaca, bura otežava situaciju

Kanderi pomažu zemaljskim snagama u sanaciji požara

Veliki požar koji je jučer gorio na području Planog i zapadnog dijela Kaštela i dalje je aktivan. Iako je njegov veći dio jučer ugašen, istočni dio požarišta i dalje stvara probleme vatrogascima. I dalje se lokalno javlja otvoreni plamen potpomognut burom koja na ovom području ima jake do olujne udare. Do sada je izgorjelo oko 160 hektara površine, od čega su veći dio borova šuma, trava i nisko raslinje, no stradao je i velik broj maslina, vinove loze kao i voćke. Jučer je na krajnjem zapadnom dijelu Kaštel Štafilića izgorio jedan objekt, a u požaru je ranjen jedan vatrogasaca. Šteta će se tek utvrditi.


Za komentar aktualnog stanja upitali smo Milivoja Taslaka, zapovjednika Vatrogasce zajednice Grada Kaštela:

Požarište još aktivno, dakle, požar još nije ugašen. Vatrogasci su na njemu i rade. Uvijek ima izdimljavanja. Negdje se požar ponovno aktivira, no ljudi to rješavaju. Sada su podignute zračne snage da nam pomognu u sanaciji požara.

Sada je na požaru 40-ak vatrogasaca, noćas ih je bilo 55. Situacija je ipak pod kontrolom i dajemo sve od sebe da ovaj požar danas privedemo kraju – kazao je zapovjednik Taslak napominjući da će kanaderi osigurati mirnije poslijepodne vatrogascima.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0