Ime koje će definitivno obilježiti kolovoz, bar što se elektronike tiče, je Norman Cook poznat kao Fatboy Slim! Jedan od najvećih svjetskih DJ-eva i producenata koji je pomogao popularizirati big beat te patentirao vlastiti brend party acid house nastupit će 17. kolovoza na prostoru bivše vojarne Bribirskih knezova u Šibeniku. Magazin “Q” svrstao ga je na listu najboljih svjetskih izvođača koji se moraju poslušati uživo. Dobitnik je Grammyja, tri BRIT Awardsa i čak deset MTV nagrada. Cijena ulaznice do 16.08. je 170, a na ulazu 200 kuna.

Lastovootok glazbe, ljubavi, zvjezdanog neba i kristalno čistog mora do 19. kolovoza u uvalu Mihajla dovodi glazbeni i popratni program s radionicama, yogom, kinom na otvorenom. Nastupaju Trio Valerije Nikolovske, Živa Voda, Juggernaut, Laka, Let 3, Svemirko, Barbara Munjas, Alen Bernobić i MrLee & Ivanesky. Jednodnevna ulaznica iznosi 80 kn, dok je festivalska 200 kuna.

Blast fest je manji i intimniji festival s tendencijom ka glazbenoj utopiji jer je pod organizacijskom palicom nekoliko prijatelja koji dijele ista razmišljanja i ciljeve vezane za ovakva događanja, a to su druženje, jednakost i uživanje u audio-vizualnim poslasticama. Održava se u kampu Martinska nasuprot Šibenika 16. i 17. kolovoza, upad je besplatan, a radi se na principu dobrovoljnih donacija kojima će se podržati rad svih uključenih kako bi ostali motivirani za još bolji i veći Blast sljedeće godine. Line up: Anako, Basta, Brighton, Carnero, Cubre, Denis Beifuss, Dodo, El Commando, Foxy, Gidra Box, Ivna Ji, KAKO live, Kec, Microslav, Mr.D, Nebuloz, Paško Gaćina, PiPers, Samo Tako, SZCH, Tabula, Tonko, Unsub.

Nešto potpuno drukčije nudi solinska Gradina u subotu s početkom u 21 sat – Festival Izvornih Narodnih Napjeva. Osnovan je u svrhu očuvanja tradicijskog pjevanja, starih tekstova, melodija i tehnika koje se razlikuju ovisno o regijama i zonama iz koje dolaze. Osim organizatorica, ženske vokalne skupine Oštrokondže nastupit će ŽVA Zvizde Zagreb, KUD Gradina Polača, KUD Srce Zagore Unešić, KUD Mate Balota Rakalj, VS FA Tempet Makarska, KUD Lovor Trnjani, HKUD Studenčica Studenci BIH, MPS KUD-a Dangubice Kuterevo, Rogotinke ŽPS KUD-a i Marko Markota iz Rogotina. Upad je besplatan!

Također na Gradini, ali večeras u 21 sat, nastupit će najpoznatiji gitarist ovih prostora Vlatko Stefanovski. Makedonski kantautor i bivši gitarist sastava Leb i sol je naučio svirati gitaru s 13 godina, a dosad je surađivao s Tommyjem Emmanuelom, Stochelom Rosenbergom, Gibonnijem, Janom Akkermanom, Stefanom Milenkovićem i mnogim drugim svjetski poznatim glazbenicima. Cijena ulaznice je 100 kuna.

infozona.hr/kalendarSPLIT

PETAK

SUBOTA

NEDJELJA

  • Joe’s Beach Lounge Bar: Till The Sunset
  • Etnografski muzej: Piano Loop Festival
  • Đardin: Evo Ruke! – Combo Project
  • Riva: Splitski litnji koluri
  • Caffe bar Bačvice: Ljetna sezona 2019.
  • Black Dog Bar: Going Underground

OKOLICA

PETAK

SUBOTA

NEDJELJA

  • Lastovo: Lastovo Otok Glazbe
  • Omiš: Milo Hrnić