“Meni triba mirno more” nova je pjesma Borisa Oštrića za koju je ovaj autor s čiovskom adresom napisao glazbu i tekst.  Za aranžman je zaslužan Damir Marušić, a s ovom pjesmom Boris je sa svojim „Ribarima“ nastupio na ovogodišnjem, 60. Splitskom festivalu.

Glazbenik je već 30 godina, surađivao je s Vinkom Cocom

Za Oštrića se može reći da je dalmatinski glazbenik „s visokim stažom“. Autor je brojnih popularnih pjesama koje su ostavile dubok trag u dalmatinskoj glazbenoj sceni.

– Dosta sam pjesama napisao za svoga preminulog prijatelja, velikog čovjeka i glazbenika Vinka Cocu. Prvo sam za njega pisao pjesme i onda su me počeli svi nagovarati da i ja zapjevam, da ne ostane sve samo na pisanju. I eto, usudio sam se, zapjevao sam i ja i sada pokušavam redovito izdavati autorske pjesme koje ovaj put napišem sam za sebe, upravo kao i ovu sada – kazao je prisjećajući se svojih glazbenih početaka.

Ipak ističe da u zadnje vrijeme dosta manje piše pjesme za druge. Veli da se više bazira na sebe i pjesme koje će samo on otpjevati. Kaže da mu taj stil više odgovara.

Uskoro premijera spota: „Snimanje je proteklo u emocijama“

Nova pjesma “Meni triba mirno more” nalazi na novom albumu ovog glazbenika. Oštrić najavljuje da će spomenuti album uskoro ugledati svjetlo dana, a bit će predstavljen u izdanju diskografske kuće „Scardona“.

– Jučer smo snimali spot u Okrugu Gornjem. Prateći bend “Festivo” i ja dali smo sve od sebe. U spotu glumi i moja kćerka Doris Lučin koja se dobro snašla pred kamerama. Snimali smo po starim kalama prelijepog Okruga, na gustirni, a dio u Konobi Belas čiji se vlasnik također pojavljuje u spotu. Barbu Belasa su u određenim trenutcima snimanja svladale emocije, zaplakao je, vjerujem da su taj emocionalni trenutak zabilježile kamere – kratko nam je rekao ovaj dalmatinski pjevač s tradicionalnim glazbenim pedigreom.

Uvelike se zahvaljuje TZ Okrug te Općini Okrug na pomoći realizacije spota.  – Hvala i dragim susjedima na strpljenju tijekom šušura i gužve oko snimanja moga novog spota – nadodao je.

Spot za pjesmu “Meni triba mirno more” premijerno će biti prikazan za otprilike dva tjedna na kanalima diskografske kuće „Scardona“.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime