Kako napraviti vjetrenjaču? Astronomija i brojne radionice u 2. Ljetnoj školi tehničkih aktivnosti na mosorskoj zvjezdarnici

Donosimo FOTOGALERIJU

U zvjezdarnici Zvjezdanog sela Mosor u Gornjem Sitnom, danas je s radom započela druga Ljetna škola tehničkih aktivnosti.


Škola ima sedamnaest polaznika, učenika osnovnih škola iz Splitsko-dalmatinske županije i grada Zagreba. Prije početka prve radionice, djecu i goste je prigodnim riječima pozdravio tajnik Zvjezdanog sela Mosor i Zajednice tehničke kulture grada Splita Tomislav Nikolić.

Kao i obično, i ova škola tehničkih aktivnosti će potrajati ukupno pet dana. Uz večernja predavanja iz astronomije i promatranja neba teleskopom, u okviru škole će biti provedene radionice elektronike, modelarstva, raketnog modelarstva, robotike, programiranja i automatike, te interaktivna radionica znanstvenih pokusa.

Prvog dana Ljetne škole, na programu je radionica strojarskih konstrukcija koju vodi Ante Milić, nastavnik tehničke kulture u dvije solinske osnovne škole. U dvadeset godina koliko Zvjezdano selo Mosor organizira škole tehničkih aktivnosti, ovo je prvi put da je jedna takva radionica uvrštena u program nekog od kampova! Djeca danas izrađuju model vjetrenjače.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime