Jučer je na Jadranu zapuhala snažna bura čiji su udari u drugom dijelu dana gotovo uzduž cijele obale dosegli olujne udare, a uglavnom je podno Velebita bilo orkanskih udara, čak do 150 km/h.

Bura je danas u slabljenju i do kraja dana posve će oslabiti.

Za vrijeme jučerašnje bure fotografi, mahom lovci na oluje, snimili su prekrasne prizore snažne dalmatinske bure; od otoka Paga sve do Makarske.

Osobito su bila dojmljiva dva prizora. Prvi je snimljen u Makarskoj. Iznad Biokova se stvorila “burna kapa”, odnosno planinski oblak iz kojega je padala kiša, a u višim predjelima i snijeg. Lom svjetlosti na kapljicama kiše stvorio je prekrasnu dvostruku dugu, a sve uz olujnu buru u gradu. Ovaj su prizor snimili Đani Montana i Toni Katić. Više Tonijevih fotografija možete vidjeti na njegovoj fotografskoj Facebook stranici.

 

Drugi prizor nastao je na krajnjem sjeveru Dalmacije gdje se u pozadini može vidjeti snježni pokrivač na Velebitu, izlazeći puni Mjesec, oblake obojene u boje predvečernjeg rumenila i valove orkanske bure na moru. Prizor je snimio sjajni zadarski fotograf Marin Pitton, a više Marinovih fotografija možete vidjeti na njegovoj fotografskoj Facebook stranici.

U nastavku pogledajte još nekoliko fotografija jučer snimljenih u sjevernoj Dalmaciji.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime