U nedjelju 26.11.2017. na igralištu HARK Mladosti u Zagrebu odigrao se završni turnir Kupa Hrvatske za kadete do 16. godina Na finalni turnir plasirale su se tri momčadi: HARK Mladost, RK Nada i RK Zagreb. Nakon tri finalne utakmice najviše uspjeha imali su kadeti splitske Nade. Mladi Splićani u obje utakmice finalnog turnira bili su bolji od svojih vršnjaka iz Zagreba. Izabranici Ante Olujića i Luke Bjelanovića najprije su uvjerljivo savladali kadete Zagreba 51:0. Zatim su kadeti Mladosti također sigurno nadmašili gradske rivale iz RK Zagreba 27:0. Odlučujući susret između kadeta Mladosti i Nade ponudio nam je svu ljepotu i dramatiku finalnog okršaja za vrijedni trofej.

Kadeti Mladosti kvalitetnije su otvorili finalnu utakmicu. U prvih deset minuta susreta Buljanović i Kovačević uspjeli su dva puta probiti obranu Nade te ostvariti sigurno vodstvo 14:0.Tek nakon drugog zgoditka Mladosti splitska momčad uspijeva povezati redove, uspostavlja ravnotežu na terenu te hrabrije i odlučnije pokušava ugroziti obranu domaće momčadi. Nada uspijeva zgodicima Ivice i Mojsovića uhvatiti priključak te se na odmor odlazi s minimalnom prednošću Mladosti 14:12. U nastavku potpuni preokret, dijametralno suprotna slika iz prvog poluvremena. Igrači Nade sada mnogo uvjerljiviji, znatno su digli ritam i tehničku izvedbu na terenu. Splitska momčad besprijekorno izvodi višefazne akcije i vješto pronalazi slabosti u obrani protivničke momčadi. Rezultat tako nadahnute igre momčadi iz Splita su četiri zaredom postignuta zgoditka za totalni rezultatski preokret. Ivanda dvaput, Matulić i Ivica bili su uspješni realizatori na strani Nade. Pred sam kraj susreta Kovačević postiže još jedan zgoditak za Mladost kojeg pretvara Buljanović za konačnih 36:21 za splitsku momčad. Vrlo kvalitetna, dramatična utakmica s neočekivanim obratima bila je dostojna finala Kupa Hrvatske. Splitska momčad pokazala je pored prilične ragbijaške vještine, izvanrednu upornost i snagu volje uspjevši se vratiti iz ponora poraza nakon uvjerljive igre i rezultatski izraženog vodstva domaće momčadi.
Pobjedom u finalu Kupa Hrvatske Nadini kadeti do 16 god. uspješno su završili ovogodišnju natjecateljsku sezonu u kojoj su pored ovog vrijednog naslova osvojili u titulu Prvaka Hrvatske u svibnju ove godine.

Za pobjedničku momčad Nade nastupili su: Belas, Galić, Franulović, Rudić, Starčević, Miletić, Frlan, Perišin, Šimundža, Plazibat, Kristić, Liter, Ivanda, Matulić, Ivica, Šunjić, Mojsović, Šoljić, Peterka, Perišin, Uzelac i Kusanović.

Rezultati postignuti na finalu Kupa Hrvatske:

Zagreb – Nada 0:51 (0:22)
Mladost – Zagreb 27:0 (10:0)
Mladost – Nada 21:36 (14:12)


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0