Splitski bend Ocean je početkom travnja predstavio svoj dugoočekivani dupli album pod nazivom ‘Kad me pogledaš’. Radiofoničan i pitak pop album na kojem grupa predstavlja svoje nove singlove kao i ponajbolje radijske uspješnice. Ukupno 20  pjesama na dva CD-a prava su poslastica za ljubitelje kvalitetnog dalmatinskog popa,  ‘morskih’ balada, brzih i melodičnih pop-funky singlova s virtuoznim sax dionicama i snažnih pjevačkih refrena.
Posebnu pažnju na ovom duplom albumu uzimaju gotovo do savršenstva dovedene vokalne izvedbe Stjepana Radića, Marice Vilibić, Gordana Bulića, Bernarde Bruno, Eme Kuzmanić…  Sve redom iznimni splitski pjevači i pjevačice čije izvedbe osvajaju na prvo slušanje.
Autor i producent Dino Pleština albumu je donio i stilsku i žanrovsku slojevitost kako u glazbenom rukopisu tako i u produkciji aranžmana.  Unutar 20 izvrsnih singlova na dva CD-a pjesme obiluju stilskim promjenama koje unose  potrebnu svježinu ali ne remete ritam i pomalo melankoličnu atmosferu albuma koji osvaja skladnim i melodičnim refrenima.
Posebno se ističe broj suradnika i glazbenika koji su svirali i sudjelovali u nastanku ovog albuma. Gotovo da nema poznatijeg splitskog studijskog glazbenika koji na neki način nije bio dio ove priče. Od Siniše Kovačića Kemije, Dražena Bogdanovića i Željka Milića na fascinantnim saksofon dionicama, Zlatka Brodarića, Mira Alduka i legendarnog ali na žalost preminulog splitskog virtuoza Mladena Maguda na gitarskim dionicama. Na bubnjevima slušamo doprinos koji su dali ponajbolji hrvatski bubnjari Jan Ivelić Pele, Marko Lazarić i Branimir Gazdik, na basu Josip Žaja dok su izvrsni prateći vokali na ovom albumu djelo fascinantne Brankice Brodarić, Mladena Maguda, Tea Brajčića i Vesne Ivić. 
Unutar duplog CD boxa na posebnoj knjižici od 20 kolor stranica bend je uz stihove vrlo opširno i do u detalje pobrojao i popisao sve zaslužne glazbenike i producente koji su sudjelovali na snimanju svake pjesme  na ovom albumu.
Posebno se ističu suradnje s poznatim svjetskim producentima poput Phila Andersona, Sefi Camela (Simple Minds, Rod Stewart), Peter Dowset (Abbey Road Institute London), Andres Mayo (Grammy Award Mastering), Will Borza (La Recordist) te iznimno veliki producentski doprinos Mahira Sarihodžića iz Long Play Studija  u Sarajevu.
Na službenoj Facebook stranici benda s preko 6350 fanova, može se pročitati veliki broj pohvala koje ovaj splitski autorski bend gotovo svakodnevno dobiva od svojih fanova diljem Hrvatske, ali i šire regije.
Iako se bend isključivo bavi svojim autorskim i studijskim radom, sve učestaliji su pozivi obožavatelja koji ovaj splitski bend žele čuti i vidjeti uživo na koncertima diljem hrvatske ali i regije…
– Od naših fanova diljem regije a tu mislimo na cijelu Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Sloveniju, u zadnje vrijeme dobivamo jako puno poziva za koncertna gostovanja…Na žalost, zbog studijskih i poslovnih obaveza do sada nismo bili u mogućnosti udovoljiti svim ovim zahtjevima. U zadnje dvije godine bend je bio izrazito fokusiran i zauzet autorskim i studijskim radom, pripremanjem albuma te snimanjem novih pjesama, te je nastupao uživo uglavnom na direktan poziv koncertnih organizatora ili radijskih i tv postaja prilikom promocije novih singlova i video spotova, poput nastupa na HRT u emisiji ‘Dobro jutro Hrvatska, HRT radio Split, Radio Dalmacija ili u emisiji ‘Music Pub’ Zlatka Turkalja na HRT 2  prilikom promocije singlova  ‘VRIME LJUBAVI, FIBRA, KAD TEBE NEMA TU…i drugih’. Svjesni smo da nas naši fanovi sve više žele i vidjeti i čuti uživo pogotovo sada nakon izlaska  novog albuma. Pozivi nam stalno dolaze iz svih krajeva Hrvatske. Osobno, svi smo previše zaposleni i netalentirani za taj managerski dio posla, ali bit će. Radi se na tome – poručili su članovi benda.
Bend trenutno završava snimanje dva video spota za singlove ‘Život bez tebe’ i trenutnu radijsku uspješnicu baladu ‘Sve što volim tvoje oči čuvaju’ koja se trenutno nalazi i na top listi Radio Dalmacije.
– Tijekom svibnja nastupit ćemo  uživo na HTV-u u emisiji ‘Kod nas doma’, gdje ćemo predstaviti novi album i izvesti uživo nekoliko ponajboljih pjesama s albuma. Bit će to izvrsna prilika da predstavimo nove singlove, ali i da šira javnost još malo bolje upozna naš glazbeni opus kao i nove članove benda. Svi smo veliki zaljubljenici u glazbu i sve što radimo je iz čiste ljubavi i  potrebe  koja nas za sada čini sretnima i zadovoljnima – kažu članovi popularnog splitskog benda.
Spotovi u režiji Matka Petrića će biti premijerno predstavljeni na HTV-u prilikom promocije albuma i nastupa uživo u svibnju 2019.
Album je objavljen u izdanju splitskog nakladnika Mosquito records i digitalno objavljen na svim vodećim svjetskim digitalnim platformama. Također, od 20. travnja album će biti dostupan i u prodaji u CD trgovinama u Hrvatskoj ali i u regiji.
U nastavku donosimo top singlove albuma “Kad me pogledaš” sa njihovog YouTube kanala:Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime