Načelnik općine Vrsi, 26-godišnji Luka Perinić iz Pokreta mladih, prozvao je svoju prethodnicu Sandru Vukić (HDZ) da je uoči svog rođendana, dok je bila načelnica, naručila 35 kilograma janjetine, koji su plaćeni 5365,50 kuna iz proračuna općine Vrsi.

Također ju je prozvao i da je kupila 9 mobitela za koje im svaki mjesec dolaze računi od oko dvije tisuće kuna te da iste ne želi vratiti, piše Index.

Na vlasti bila od 2007. do 2017.

Perinić je u svibnju ove godine na lokalnim izborima s vlasti svrgnuo HDZ-ovu Sandru Vukić koja je funkciju načelnice općine obnašala sve od 2007. godine.

-Što se tiče drugih nepravilnosti, suzdržat ću se komentiranja jer je još uvijek u tijeku istraživanje i prikupljanje podataka. Rado ću vas izvijestiti kad budem mogao. Revizijski izvještaj u kojem se spominju te činjenice oko janjetine i mobitela je predan policiji na daljnju obradu – rekao je Perinić za Index.

Index je razgovarao i s prozvanom Sandrom Vukić, koja je sad zaposlena u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje na mjestu v.d. predstojnice Područnog ureda HZZ-a u Zadru. Ona sve optužbe negira i naziva ih neistinama te podmetanjima od strane načelnika Perinića.“Ovo su sve laži”

-Danas sam uzela godišnji kako bi odgovorila činjenicama na sve ove laži, a to ću vam sve i poslati. U zadnje vrijeme se Pokret mladih želi domoći HDZ-a, žele im se priključiti. Napade ovog Pokreta trpim već godinama i sad mi je dosta.

Ove stvari za koje se hvata su banalne. Što se tiče janjetine, nju sam naručila kad smo postavili ploču za vatrogasni dom. Kod nas je takav običaj, kad se stavlja završna ploča da se počaste radnici. U tom kraju ima dosta borove šume i zato smo osnovali i DVD i napravili vatrogasni dom. I da, počastila sam radnike koji su ga izgradili – rekla je u razgovoru za Index Sandra Vukić.

Istaknula je kako je kao načelnica godišnje imala pravo trošiti 30.000 kuna na reprezentaciju te da nikad nije imala ni jedan račun iz hotela niti isplaćenu dnevnicu.

Cijeli članak možete pročitati OVDJE.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0