Podjelite

Predsjednik Europske komisije Jean Claude Juncker je u svom  obraćanju Europskom parlamentu u godišnjem govoru o stanju Unije po prvi put s najviše razine EU osudio problem različite kvalitete proizvoda za tržišta novijih i starijih država članica EU.

– Europa mora disati s oba plućna krila, s istočnim i zapadnim članicama. U Europi ne smiju postojati građani i potrošači drugog reda! Neprihvatljivo je da dio građana kupuje proizvode lošije kvalitete, svi građani moraju imati isto ribe u ribljim štapićima, kakaa u čokoladi. Imamo zakone, moramo ukinuti takvu praksu. – kazao je Juncker.

– Apsolutno sam presretna jer je borba koju sam započela s češkom zastupnicom Olgom Sehnalovom, od početaka kad su se čula samo naša dva glasa, došla do  najviše razine gdje ju u svom govoru o stanju EU spominje i predsjednik Juncker. Ovo je veliko postignuće jer određuje smjer EU po ovom problemu i označava snažnu političku volju da se riješi – kazala je zastupnica Biljana Borzan, koja je odmah po završetku svog istraživanja za hrvatsko i njemačko tržište rezultate poslala u Europsku komisiju.

Podsjećamo, Borzan je na istraživanje potrošila gotovo sav svoj budžet koji na raspolaganju ima svaki europarlamentarac, a rezultati su pokazali da su proizvodi u Hrvatskoj lošije kvalitete, ali i skuplji.

– Moj posao je da EU radi za ljude. Svi naši napori, borba Davida i Golijata rekla bi, danas su rezultirali ovom snažnom političkom podrškom. Znam da su neki projekti u Komisiji već u pokretu. Ovo je jako dobra vijest za sve naše građane koji se osjećaju kao potrošači drugog reda – kaže Borzan.

Rezultati na liku: http://biljanaborzan.eu/upload_data/site_files/jedna-unija-jedna-kvaliteta-rezultati-istraz-ivanja.pdf


(Visited 1 times, 1 visits today)

Podjelite