Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

Jubilarni 30. Wine EnoGASTRO VIP Event u Splitu ove godine još uspješniji

Riječ je o autentičnom događaju, u organizaciji agencije RICERCE MERCATO, koji se već sedmu godinu održava u pet gradova diljem Hrvatske, sa ciljem podizanja izvrsnosti hrvatskog ugostiteljstva i turizma
SANJA KRMPOTIĆ / Foto: PR16. ožujka 2023. 12:34
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

Nakon izuzetno uspješnih Wine EnoGASTRO VIP Evenata u Rijeci i Novigradu, ovogodišnje izdanje ciklusa međunarodnih konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca je nastavilo svoj put u Dalmaciju, gdje je 15.ožujka 2023. godine u hotelu Amphora u Splitu održan 30.-ti po redu event, s još većim brojem izlagača i znatno večim brojem posjetitelja.

Riječ je o autentičnom događaju, u organizaciji agencije RICERCE MERCATO, koji se već sedmu godinu održava u pet gradova diljem Hrvatske, sa ciljem podizanja izvrsnosti hrvatskog ugostiteljstva i turizma. Za posjetitelje je pripremljen najbogatiji program do sada s mnoštvom stručnih degustacija, predavanja i edukativnih radionica. Događaj je usmjeren na ugostitelje i hotelijere kako na vlasnike tako i djelatnike objekata, te općenito na HoReCa sektor i gospodarstvenike usko vezane uz ugostiteljstvo i turizam, koji žele ulagati u svoje znanje i poslovni razvoj,učiti od vrhunskih međunarodnih stručnjaka, te ostvariti kontakte s drugim kolegama i potencijalnim klijentima.

Publika na Wine EnoGASTRO VIP Eventu je ciljana i probrana, dok je sudjelovanje moguće isključivo na pozivnicu, a u dobroj tradiciji dosadašnjih evenata, organizator Dantes Begić i njegov tim u suradnji s brojnim partnerima i izlagačima, svojim gostima su omogućili sav program besplatno: od ulaza, korištenja čaša do stručnih radionica, predavanja i kuharsko-edukacijskih degustacija, što ovaj događaj izdvaja po svojoj posebnosti.

S fokusom na kvalitetu, pri čemu se veliki naglasak daje malim lokalnim proizvođačima i promociji lokalne enogastronomije, ove godine su nastupili probrani izlagači iz svih dijelova Hrvatske i šire regije poput obiteljske tvrtke MarFish - lidera u uzgoju premium jadranske ribe, pa ekološki džemovi i slani namazi Dida Bože, nagrađivani Histris proizvođač mesnih delcija od istarskog boškarina i divljači, brojni hrvatski i slovenski vinari Enosophia, Degrassi, Kutjevo vina, Arman Marijan Wines, Jakovac vina, Ščurek, zatim sirevi Dukat President, proizvođači maslinovog ulja Červar i Rheos, Craft piva Brlog, žestica i slastica, a prezentiran je i ugostiteljski inventar s barskom opremom, te drugi proizvodi i usluge za HoReCa sektor.

vineevent  1
GALERIJA
Kliknite za pregled

Poput prethodnih evenata, veliki interes su posjetitelji u Splitu iskazali za edukacijski dio programa, posebice za degustacijske radionice, koje su ove godine otvorene radionicom Crno bijeli svijet položaja Ivan Dolac uz pre-mijerno kušanje etiketa autohtonih sorata, pod vodstvom sommeliera Siniše Koceića i Alena Gulana, vlasnika distribucijske tvrtke Vino.like i vinoteke WineBox u Splitu.

O važnosti digitalnog marketinga u ugostiteljstvu i turizmu, govorio je Ivan Boban, direktor tvrtke Cosmic Production, s višegodišnjim kombiniranim iskustvom u marketingu, turizmu i ugostiteljstvu, koji je sudionicima predavanja otkrio kako nas prate i kako pratimo na društvenim mrežama.

Ne svakom Wine EnoGASTRO VIP Eventu, uvijek rado očekivana i do zadnjeg mjesta popunjena je radionica prve vinske akademkinje na ovim prostorima i sommelierke Mire Šemić, ujedno direktorice renomiranih gastro vodiča Gault&Millau Slovenije i Gault&Millau Srbije, koja je održala degustacijsku radionicu Mira i tri mušketira, na kojoj su joj asistirala Vina Matić, Vina Prelac i Ščurek Wine, a vinari su osobno predstavili svoje etikete.

Sve što treba znati o kavi na radionici pod nazivom Arabica vs. Robusta, otkrio je Zoran Trkulja, Franckov profesionalni barista i tehnički sudac, te trener na brojnim strukovnim nagradama, a posjetitelji su imali priliku usporedno kušati te dvije vrste kave.

Potom je uslijedila, uzvanicima uvijek najatraktivnija enogastro-edukacijska prezentacija gostujućih chefova, u izvedbi kojih su se smijenjivali vrhunski slijedovi upareni s odgovarajućim pratećim vinima:

*Dry-age sashimi od brancina, naranča, maslinovo ulje / Zlatne Radgonske Penine selection – Sans Dosage, RADGONSKE GORICE
MARFISH - JRE chef Saša Began iz zadarskog restorana Foša
*Pljukanci s butargom i radicchio trevigiano / Muškat momjanski, PRELAC VINA
MARFISH - JRE chef Saša Began iz zadarskog restorana Foša
*Dry-age brancin, batat, špinat, riblji demi-glace / Svježa Malvazija, MATIĆ VINA
MARFISH - JRE chef Saša Began iz zadarskog restorana Foša
* Buncek i dinstano zelje s hren umakom / Sivi Pinot Orange 2021, ŠČUREK WINES
PIK VRBOVEC - chef Marko Lučić, PIK Vrbovec
* Ragu od junećeg repa sa sladoledom od sira / Roze, SOSIĆ WINES
Safir hotel AMPHORA, Chef Marko Čuturić
*Štorija o“ otoka (badem, naranča, čokolada, orah) / Passito, DEGRASSI
LOVE IS A PIECE OF CAKE – pastry chef Antonija Nikolić

Chefovi kuhari koji su pripremali ova fenomenalna jela su Marko Lučić PIK Vrbovec, Saša Began Marfishov predstavnik iz restorana Foša, Antonija Nikolić Love is a piece of cake i iz hotela Amphora team kuhara pod vodstvom Chefa Brune Čuturića koji je osim pripremanja jela izvrsno ovu lijepu priču i koordinirao.

Nakon druženja s izlagačima i chefovima nastavljen je drugi niz stručnih predavanja otvoren degustacijskom radionicom sommeliera WSET 3 razine Jure Andrijaševića, pod nazivom Zlatne perle – Pjenušava renesansa Radgone, koji je posjetitelje vizualno i degustativno proveo kroz podrume Radgonskih gorica i njihove pjenušce od prirode preko tradicije do ambicije.

O moći gostoljubivosti, kvalitetnoj brizi o gostu i važnosti podizanja izvrsnosti usluge za budućnost hrvatskog ugostiteljstva i turizma, te zašto je stjecanje lojalnosti gosta preduvjet za dugoročno uspješno poslovanje u svim uslužnim djelatnostima, govorila je mentorica i stručnjakinja za gostoljubivost Sanja Krmpotić.

Zašto i kako odabrati prikladnu glazbu u hotelima i ugostiteljskim objektima uz prezentaciju inovativnog ozvučenja, pojasnio je Ivan Boban, direktor Meridian Chapters (Cosmic Production).

Nagrađivani maslinari Deni Červar i Andrea Brečević – Rheos su na edukativno-degustacijskoj radionici predstavili uvijek dobrodošlu i nepresušnu temu o primjeni ekstra djevičanskog maslinova ulja u gastronomiji.

Zaključno predavanje je bilo posvećeno još jednom važnom piću – pivi, a kako craft pivo pokreće trendove i primjene u ugostiteljstvu je govorila Ana Teskera, upraviteljica jedine hrvatske zadružne craft pivovare Brlog iz Zadra, te posjetiteljima prezentirala različite stilistike njihovih etiketa.

Pri zavšnom druženju s izlagačima, tim Wine EnoGASTRO VIP Eventa se zahvalio svim uzvanicima, partnerima i pokroviteljima u prvom redu hotelu domaćinu Safir hotel Amphora: Grad Split, Turistička zajednica grada Splita, Splitsko-dalmatinska županija i TZ Splitsko-dalmatinske županije, Hrvatska turistička zajednica, Ministarstvo turizma i sporta, te Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske.

Nakon Splita, Wine EnoGASTRO VIP Event nastavlja svoj put prema Zadru, gdje će 17.ožujka 2023. godine u u Falkensteiner hotel & Spa Iaderi i Kongresnom centru Fortis biti održan idući event.

 

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
0
Haha
0
Nice
0
What?
0
Laž
0
Sad
0
Mad
0
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
Sutra se igra utakmica visokog rizika, policija izdala niz upozorenja - evo kako se navijači Hajduka moraju ponašati
4
min
Sutra se igra utakmica visokog rizika, policija izdala niz upozorenja - evo kako se navijači Hajduka moraju ponašati
Sveti Nikola dolazi u Božićno selo Gornji Dolac!
20
min
Sveti Nikola dolazi u Božićno selo Gornji Dolac!
Drugi dan konferencije Sigurnost povijesnih gradova: naglasak  na korporativnoj sigurnosti, kritičnoj infrastrukturi i zaštiti luka
29
min
Drugi dan konferencije Sigurnost povijesnih gradova: naglasak na korporativnoj sigurnosti, kritičnoj infrastrukturi i zaštiti luka
Sjećanje na Zdravku Krstulović: 22 godine bez najveće splitske glumice
41
min
Sjećanje na Zdravku Krstulović: 22 godine bez najveće splitske glumice
U ponedjeljak kreću radovi u jednoj solinskoj ulici, pogledajte kako će se prometovati
1
sat
U ponedjeljak kreću radovi u jednoj solinskoj ulici, pogledajte kako će se prometovati
NAJČITANIJE VIJESTI
  • Radujte se, narodi. Gotovo je s kišom, sljedećih deset dana bez hladnoće, bez oborina, bez vjetra
    Radujte se, narodi. Gotovo je s kišom, sljedećih deset dana bez hladnoće, bez oborina, bez vjetra
    5. prosinca 2025. 01:34
  • Ovo je presudno za buću brzu cestu prema Omišu: Osigurana sredstva za dovršetak ključne dionice brze ceste Mravince–TTTS
    Ovo je presudno za buću brzu cestu prema Omišu: Osigurana sredstva za dovršetak ključne dionice brze ceste Mravince–TTTS
    5. prosinca 2025. 01:49
  • 'Procurila' nezgodna fotografija suca za derbi Hajduk-Dinamo: Navijači zabrinuti zbog moguće pristranosti
    'Procurila' nezgodna fotografija suca za derbi Hajduk-Dinamo: Navijači zabrinuti zbog moguće pristranosti
    4. prosinca 2025. 18:31
  • Anka Đikić o ozlijeđenom policajcu: "Spasio me od prijetnji, i toj osobi je htio pomoći"
    Anka Đikić o ozlijeđenom policajcu: "Spasio me od prijetnji, i toj osobi je htio pomoći"
    4. prosinca 2025. 21:16
  • Sin političarke iz Dalmacije pretukao oca, htio je da mu prepiše dio kuće
    Sin političarke iz Dalmacije pretukao oca, htio je da mu prepiše dio kuće
    5. prosinca 2025. 14:19
DD Marketing 300x250
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.