Joško Markić: Koaliciju će sklopiti HDZ i Kerum, SDP će biti oporba

"Svakim danom su izjave HDZ-a i HGS-a sve dobrohotnije" - kazao je Markić (SDP)

Datum konstitutirajuće sjednice splitskog Gradskog vijeća još nije poznat, no splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara rekao je da se ona mora dogoditi sljedećih 15 dana. Prilikom službenog preuzimanja gradonačelničke dužnosti danas u Banovini, rekao je da na razgovor poziva Pametno, MOST, kao i sve vijećnike političkih opcija kojima je Split u srcu.


Ovu izjavu komentirao je budući SDP-ov gradski vijećnik Joško Markić:

– Uvjereni smo da će HDZ i HGS, koji već godinama dobro surađuju, sklopiti koaliciju i u Gradskom vijeću Splita obzirom da su svakim danom izjave i jedinih i drugih sve dobrohotnije. Odluku hoće li SDP podržati proračun će donijeti Gradski odbor SDP-a, ali ja sam uvjeren da će naša pozicija biti oporbena.

Vijećnici SDP-a će kao oporbena stranka biti kontrolori izvršne vlasti. Sve ono što ne smatramo dobrim za Split i naše sugrađane ćemo kritizirati i nećemo podleći niti populizmu niti demagogiji. Cilj nam je što bolji i ugodniji život svih građana, a poglavito djece, osoba s invaliditetom, nezaposlenih i umirovljenika. Aktivno ćemo podupirati projekte koje smatramo kvalitetnima, kao i predlagati inovativna i bolja rješenja – zaključio je Markić.

Lista SDP-HNS osvojila je 4 vijećnička mjesta u Gradskom vijeću Splita.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0