JOSIP KLEMM JE KRIV Dobio godinu dana bezuvjetnog zatvora za izvlačenje novca i utaju poreza

Presuda je nepravomoćna

Josip Klemm, vlasnik zaštitarske tvrtke Klemm security i čelnik braniteljske Udruge specijalne policije, proglašen je krivim za izvlačenje novca i utaju poreza. Klemm je nepravomoćno dobio godinu dana bezuvjetnog zatvora!


S obzirom da kazna nije veća od pet godina, Klemm neće morati odmah ići u zatvor, već će pravomoćnu presudu čekati na slobodi. Također, odlučeno je da ne mora vratiti 3 milijuna kuna, piše Jutarnji list.

Nepravomoćna presuda izrečena je za optužbe da je od veljače 2005. do ožujka 2007. osmislio način na koji će iz svoje tvrtke ‘neosnovano obavljati isplate u svoju korist’ pa je “nalagao neosnovana plaćanja sa žiro-računa’ na račune drugih tvrtki koje su mu, prema ranijem dogovoru, izdavala račune za neobavljene usluge, piše Jutarnji list.

Istraga navodnih Klemmovih “financijskih malverzacija” pokrenuta je još 2014. no on tada nije uhićen jer je u tužiteljstvu iznio tzv. aktivnu obranu, tvrdeći da se može osjećati krivim ako je svoju tvrtku oštetio neznanjem, ali da nikada ne bi oštetio državu.

Klemm je došao na čitanje presude, piše Jutarnji list.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0