JOŠ UVIJEK SE SANIRA VELIKI ODRON U LOKVI ROGOZNICI: Saznali smo kada će radovi konačno biti završeni

Uslijed većeg broja upita naših čitatelja koje zanima u kojoj su fazi radovi na ovoj dionici, odlučili smo se javiti Hrvatskim cestamaSvakodnevno se na državnoj cesti DC8 u Lokvi Rogoznici stvaraju gužve uslijed odrona koji se dogodio prije nešto više od mjesec dana. Zbog navedenog, zatvorena je jedna kolnička traka te se promet odvija naizmjenično i regulira se semaforskom signalizacijom.

Uslijed većeg broja upita naših čitatelja koje zanima u kojoj su fazi radovi na ovoj dionici, odlučili smo se javiti Hrvatskim cestama d.o.o.

Prije svega, zanimalo nas je koliko dugo će trajati radovi sanacije odrona.

– U tijeku je izvođenje radova na primarnoj sanaciji odrona koju izvodi ugovorni izvođač Hrvatskih cesta, društvo Županijske ceste Split. Ovisno o vremenskim prilikama ova faza radova potrajat će narednih 20 dana – odgovorili su nam iz HC-a.

Ističu osim toga da će nakon što se završi primarna sanacija i otkloni neposredna opasnost od daljnjih odrona, ovlašteni geotehničar dati smjernice za ponovno puštanje ceste u promet u punom profilu.

– S obzirom na zahtjevnost lokacije i geološki sastav stijena, na navedenoj lokaciji bit će potrebno izraditi detaljno inženjersko geološko kartiranje kako bi se dobile smjernice za izradu projektne dokumentacije koja će obuhvatiti šire područje odrona i biti podloga za izvedbu trajne sanacije predmetne lokacije – zaključuju iz Hrvatskih cesta d.o.o.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
1
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
7
Molim?
3

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime