JELIČIĆ KOD STANKOVIĆA: “Hajduk je moj klub, a Mamić je rezultat svega lošeg u društvu”

U današnjoj HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2, gost Aleksandra Stankovića bio je bivši nogometaš, a danas sportski komentator Joško Jeličić.

U današnjoj HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2 gost Aleksandra Stankovića bio je bivši nogometaš, a danas sportski komentator Joško Jeličić. Bivši igrač Dinama i Hajduka komentirao je stanje u hrvatskom nogometu te nedavno suđenje Zdravku Mamiću i iskaz Luke Modrića, piše Index.hr.


Od heroja do izdajnika

“Nisam očekivao da Luka Modrić bude hrvatska savjest. Žao mi je što je Modrić promijenio percepciju samog sebe u samo pola sata. Od heroja do izdajnika. Nije dorasao tom zadatku, on se bolje snalazi pod presingom na terenu”, komentirao je Jeličić sad već legendarne Modrićeve “ne sjećam se” odgovore na sudu u Osijeku.

“Njegov najveći problem je njegov ego”

“Nitko Zdravku Mamiću ne smije osporiti rezultate i infrastrukturu Dinama. S druge strane, ja sam mislio, s obzirom da je inteligentan čovjek, da će i on rasti s Dinamom. No, njegov najveći problem je njegov ego. On umjesto diplomacije koristi ulične metode. Ne mislim da je on uzrok svega lošeg u hrvatskom nogometu, nego je on rezultat svega lošega u hrvatskom društvu. Njemu je sustav sve omogućio”, kazao je Joško pa se nadovezao na samu optužnicu koja tereti Mamića za izvlačenje više od 100 milijuna kuna iz Dinama.

“Ne razumijem kako ljudi ne shvaćaju sukob interesa Zdravka Mamića u Dinamu. On je dobio 60-ak milijuna kuna od Modrićeva transfera. Ako to nije klasični i eklatantan primjer sukoba interesa onda ja ne znam to jest”, rekao je Jeličić.

Stankovićev gost komentirao je da reprezentativci također previše šute o stanju u hrvatskom nogometu te da današnja generacija pokazuje puno manje osobnosti od njegove. Na pitanje o Davoru Šukeru i njegovu odnosu prema hrvatskom nogometu bio je vrlo jasan, javlja Index.hr.

Davor Šuker je dao puno nogometu, ali je svojim ponašanjem pokazao da ga hrvatski nogomet uopće ne zanima nego mu je samo stalo do vlastitog imidža. Meni ga je u jednu ruku žao jer je bio veliki igrač, a tako brzo je dozvolio da mu padne reputacija i da je postao jedna mala figurica. On se uopće ne bavi HNL-om i infrastrukturom i stadionima, nego samo plasmanima reprezentacije što donosi novac HNS-u”, kaže Joško.


Još nije vrijeme za smjenu Ante Čačića

Čačić ima tu socijalnu inteligenciju i sigurno je igračima bilo lakše s njim nego s Nikom Kovačem koji je perfekcionist. No, mislim da na utakmicama, u ključnim trenucima, nije dobro reagirao. Njegova reakcija je izostala i to nije dobro. Nije učio na pogreškama u nekim utakmicama. No, ne bojim se za plasman na Svjetsko prvenstvo. Ne mislim da Čačića treba smijeniti, ali čini mi se da previše respektira hijerarhiju u svlačionici. Ipak, imamo još četiri utakmice do kraja kvalifikacija i mislim da će sve biti u redu”, rekao je Joško.

Legenda Hajduka 1993. godina učinila je nezamislivo i prešla u Dinamo. Taj njegov potez za vijeke vjekova okarakteriziran je kao velika izdaja u Splitu, no Jeličić za time ne žali.“Hajduk je moj klub, maksimalno ga respektiram”

“Moju karijeru obilježio je taj transfer u Dinamo. Hajduk me u to vrijeme ignorirao i ja sam, misleći na sebe i obitelj, odlučio otići u Dinamo. Hajduk je moj klub, maksimalno ga respektiram i volio bih da vidim bolje rezultate. I danas mi prilaze ljude i prigovaraju mi za taj transfer. Ne zamjeram im, naravno. Ponosan sam što sam igrao za dva hrvatska najveća kluba”, rekao je Jeličić i dodao kako je isključivo sam kriv što nije napravio veću karijeru budući da su mu uvijek govorili da je veliki talent.

“Žao mi je što nisam više igrao i u reprezentaciji, no bilo se strašno teško probiti u tu momčad kraj onakvih igrača”, zaključio je Joško.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0