JELENA TABAK IZ UDRUŽENJA UGOSTITELJA SPLIT: “Ugostiteljstvo nije razlog širenja zaraze, mi moramo raditi”

"Još uvijek strepimo od ponovnog zatvaranja. Ne bih voljela da do toga dođe, jer nije dokazano da su ugostiteljski objekti mjesta zaraze", ističe Jelena Tabak za Dalmaciju Danas.

Od danas su na snazi nove, nešto blaže, epidemiološke mjere. Otvorene su terase kafića i restorana, što su Splićani jedva dočekali. Kafići su se punili od ranog jutra, a najveća gužva vlada na splitskoj Rivi.


Iako smo primijetili da nisu svi ugostiteljski objekti u strogom centru Splita otvoreni, većina njih ipak je otvorila vrata svojih terasa.

– Jedva smo ovo dočekali, predugo je trajalo sve ovo – rekla nam je jedna građanka koju smo prekinuli u ispijanju prvih gutljaja omiljenog jutarnjeg napitka.

SPLITSKI ŠTEKATI SU PUNI Od ranog jutra gužva je na Rivi: “Napokon sidimo k’o ljudi i guštamo u kavi”

„Vrime je da koroni kažemo zbogom“

Dok smo neumorno uzimali izjave od dobro raspoloženih građana, sve je više građana punilo štekate na Rivi. Jedva su dočekali popiti kavu u omiljenom kafiću.

– Napokon možemo sist’ ko’ ljudi, popit’ kavu i pročitati novine, ovo je neprocjenjivo. Vrime je da koroni kažemo zbogom – rekao nam je jedan građanin.

– Nije ‘Coffee to go’ ono što nas u Dalmaciji može zadovoljiti. Ovo je pravi osjećaj, napokon – kazala nam je jedna starija gospođa.Pojedini vlasnici ugostiteljskih objekata očekuju novo ublažavanje mjera.

– Drago nam je što radimo, ali očekujemo novo ublažavanje mjera. Ovo je samo kratkoročno rješenje. Nadam se da će nam epidemiološka situacija biti, a onda možemo očekivati potpuno otvaranje – kazao nam je kratko jedan vlasnik.

U svakom slučaju, iako je ponedjeljak i radni je dan, Splićani su jedva dočekali ranom zorom popit kavu na svom omiljenom štekatu. Stroge mjere očito su im dosadile.

Splićani su jedva dočekali otvaranje terasa kafića, pogledajte kakvo je stanje na Rivi

Jelena Tabak: „Drago nam je da su ugostiteljski objekti otvorili svoje terase“

Popuštanje mjera za Dalmaciju Danas komentirala je Jelena Tabak iz Udruženja ugostitelja Splita.

– Drago nam je da su ugostiteljski objekti otvorili svoje terase. Ljudima su mjere poprilično dosadile i ovo su željno iščekivali. Svjesni smo opasnosti koja s kojom se još uvijek suočavamo, ali opet, nadam se da će uskoro uslijediti još bolje razdoblje te da će se ugostiteljski objekti potpuno otvoriti – osvrnula se Tabak.

U nastavku nam je prokomentirala restrikcije za ugostitelje.

– S obzirom na restrikcije od tri metra razmaka između gostiju i sve tehničke uvjete koje moramo ispuniti, želim naglasiti da sada neće biti povećanog obima posla. Vjerujem da će epidemiološka situacija biti bolja te da će se krenuti u normalno poslovanje bez svih restrukcije s kojima se suočavaju u ovom trenutku ugostitelji i njihovi djelatnici – ističe Jelena Tabak za Dalmaciju Danas.

„Još uvijek strepimo od ponovnog zatvaranja“

Tabak nam priznaje da se nije nadala ovako dugom zatvaranju. Ističe da je ovo ipak jedan mali korak naprijed.

– Objekti su zatvoreni od početka prosinca i tome se nitko nije nadao. Moram naglasiti, da je i dalje veliki dio objekata zatvoren, kod njih se ništa nije promijenilo. Klubovi ne rade od 14. kolovoza i još uvijek ne možemo reći da ugostiteljstvo radi. Ovo je samo jedan mali korak naprijed, međutim, nas čeka dugi maraton oporavka – upozorava.

Prošli tjedan epidemiološka situacija u Hrvatskoj se blago pogoršala, Tabak se nada da više nikad neće doći do zatvaranja.

Jelena Tabak

„Ugostiteljstvo nije razlog širenja zaraze“

– Nakon prošlotjednog blagog porasta novozaraženih još uvijek strepimo od ponovnog zatvaranja. Ne bih voljela da do toga dođe, jer nije dokazano da su ugostiteljski objekti mjesta zaraze – ističe te nastavlja:

– Ugostiteljstvo nije razlog širenja zaraze i to nikad nije bilo dokazano. Mi smo unatoč svemu uzeli teret mjera na sebe, poštivali smo ih i sada želimo ići naprijed – zaključila je Jelena Tabak za Dalmaciju Danas.

Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
4
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime