Večeras je u prekrasnom ambijentu stoljetnog austrougarskog parka u Vrgorcu uspješno održan eno-gastro festival Dani dalmatinskog pršuta i vina, koji je ponovno okupio brojne ljubitelje dobre hrane, vina i tradicije.
U središtu manifestacije našao se Dalmatinski pršut – ponos ovog kraja i nezaobilazna delicija prepoznatljiva po jedinstvenom okusu koji duguje spoju aromatičnog bilja, zabiokovske bure i bogate stoljetne tradicije sušenja i dimljenja. Posjetitelji su uživali u vrhunskim pršutima domaćih proizvođača, ali i u ostalim suhomesnatim proizvodima – panceti, kobasicama, sirevima te autohtonim jelima vrgorskog podneblja.
Jednako važan dio večeri bila su i vina iz vinogorja Rastoka, Bunine i Jezera – područja na kojima raste više od 10 milijuna čokota vinove loze. Vina su, kao i svake godine, oduševila bogatstvom mirisa i punim okusom, potvrdivši status vrgorskih vinara kao nositelja eno-budućnosti Dalmacije.
Festival je dodatno obogaćen nastupima folklornih skupina, tradicionalnom dalmatinskom glazbom i nezaobilaznom feštom pod vedrim nebom, čime je još jednom potvrđeno da je Vrgorac mjesto gdje se slavi život – kroz hranu, vino i kulturu. Atmosferu je do usijanja dovela Jelena Rozga.